Først og fremmest: Glædelig bag-jul til alle jer, som har fulgt bloggen gennem året løb – og til jer som senere er kommet til!

Det kan vist ikke være gået nogens næse forbi, at året er ved at rende ud. Og hold da op et år, både du og jeg har haft?! Jeg bruger denne morgenen på denne sidste dag i 2020 på at se tilbage på alt det der er sket. Mine posts har været få – men jeg fik det vist indhentet, her i årets sidste 4 måneder – udover corona, blev 2020 skelsættende, lidt vemodigt, men meget meget læreridt! Jeg fik vist forklaret og indhentet mit fravær over disse 3 indlæg: #1#2 & #3. Og hvis man ikke lige har tid til hele forklaringen i dag (måske en anden dag?) så er der et kort resumé lige her :)

Mens jeg trisser rundt her og gør klar til the whole shebang i aften, så er champagnen lige røget på køl :) Min favorit er JACQUART Demi-sec. Og jeg vil til midnat poppe den, nyde den, og mindes 2020 med et smil! Champagne er jo nærmest højdepunktet for nytårsaften – så hvorfor drikke dårlig champagne?!
Jeg kan huske et år, hvor vi var sammen med nogle venner – Moët & Chandon blev serveret, og til trods for dens ry og rygte, så var det ved gud det værste sprøjt jeg nogensinde har smagt! #sorrynotsorry Jeg fik kun det ene glas – for da værtinden havde skænket dét, så blev flasken diskret pakket væk igen……..
Det var dér jeg lærte, at jeg overhovedet ikke er til brut champagne. Og det er dog den mest udbredte form, når man skal ud og indkøbe de gyldne bobler (typisk på tilbud lige op til nytår). Men hvis man lige orker at sætte sig lidt ind i tingene, vil man faktisk erfare, at der er lidt læring af hente – derfor vil jeg lige videregive jer en lille liste over over hvilken type champagne, der måske kan falde i jeres smag – alt afhængig af, af, hvor på skalaen man ligger i normal henseende til vin – og i særdeleshed tørhed:

Sødme- / tørhedsgrader

Mousserende vin har forskellige tørhedsgrader, som kommer an på indholdet af sukker. I den ene ende har vi Brut Nature der kategoriseres som knastør, og i den anden ende har vi Doux eller Dulce som er den helt søde slags mousserende vin.

Brut Nature (knastør, ingen sukker tilsat)
Extra Brut (meget tør)
Brut (tør)
Extra Dry (halvtør)
Sec (let sød)
Demi-Sec (halvsød)
Doux (sød)

Faktisk har jeg indkøbt 2 flasker til i aften (og natten!) – jeg kan ikke lide alm. alkohol, men jeg er til gengæld en champagne-pige :D udover JACQUART er Montaudon Demi-sec mit second choice – for “man skal aldrig løbe tør for champagne”, som Gitte Graa sagde i Matador ;)

Med dét sagt, vil jeg vende tilbage til mine sysler – der er i skrivende stund 16 timer tilbage af 2020, og dermed 9 timer til at vores 4 gæster ankommer – vi skal hygge med raclette i aften (det kommer til at tage hele aftenen :D) og heldigvis preppede Dennis og jeg både salater og tilbehør i går eftermiddags, så nu står den bare på let rengøring, oppytning og alm. forberedelser, inden Dronningens nytårstale ruller over skærmen kl 18 :)

Jeg vil gerne slutte med at sige TAK! For 2020, for alt det har medført at lærdom & lykke, og ikke mindst for jer!

MÅ I HAVE ET RIGTIG GODT NYTÅR!