For lige knap 1 år siden rodede jeg rundt i soveværelset og lavede en masse om – og nu har jeg altser gjort det igen! Og jeg må indrømme, at denne proces har taget lige så lang tid som sidst. Bevares, layoutet og ideerne var gode nok – brugbare, men der trængte til at blive strammet op. Og nu i dag – med regulær storm og regn fejende indover hele DK, lusker jeg rundt i soveværelset igen :D Hvad I ikke kan ‘høre’ på billederne er, at vores vinduer dernede er piv-utætte! Det larmer og piber, og billederne afslører også en sand syndflod af regn og mørke hos den opmærksomme læser, men ikke desto mindre har jeg til trods opnået den hygge-faktor jeg gerne ville… for nu ;) Det er ligeledes derfor, at jeg inviterer jer på genbesøg i vores helt private gemakker :D


I januar måned (under min stress-sygemelding) begyndte jeg at eksperimentere lidt med sengeopredning (don’t ask – not sure why!). I den spæde begyndelse tog jeg hvad jeg havde, og gjorde status over det; altid en god begyndelse. Allerede i december havde vi fået en latex topmadras i julegave. Og i januar måned bestemte jeg mig for, at erstatte de to enkeltdyner med en dobbeltdyne – hvilket ikke er nemt med en mand som fungerer som en radiator om natten, kontra jeg, som er kuldesky. Den gyldne middelvej blev en kølig dobbeltdyne, som alligevel har en vis tyngde og tykkelse og ‘føles’ som en dyne – i målene 240 x 220cm. For jeg skal absolut aldrig igen ligge med et vattæppe.

Det gamle HAY-sengetæppe blev erstattet med et nyt, og der kom flere puder til, sammen med et overligger-tæppe til kølige efterårsdage.

I februar kom det så over mig, at madrasserne skulle erstattes med nogle nye, da de gamle mildest talt var udtjent (sengen har længe været et problem for os) så jeg bestilte to nye. Og fortalte min mand at det var min 1-års bryllupsdagsgave til mig til ham. Og det er ved guderne i himlen en investering som er det værd!

Dennis overraskede mig på min fødselsdag i februar, og gav mig nye sengeborde til soveværelset, som jeg længe havde ønsket mig <3 Jeg havde selv kort forinden, købt nye sengelamper, da de andre simpelthen var for skarpe i rummet om natten (de havde ellers tjent mig godt i flere år).

Projektet stod herefter stille i et par måneder, men i sidste måned tog pokker ved mig igen, da tæppet under sengen røg på udsalg (efter at have ligget på min ønskeliste i en rum tid!) – og selvklart røg undertegnede ud af døren og fløj lavt hele vejen til Aalborg, for at anskaffe dét (you snooze, you loose). Og hermed var min lykke næsten tilendebragt. På nær lige med hensyn til vægfarven… som I nok har spottet har ændret sig…

Well… jeg er vist blevet lidt farve-forskrækket. Et eller andet har i hvert fald ændret sig, og jeg kan godt afsløre at dén præcise farve går igen flere steder i vores hjem nu. Og den tager sig helt forskelligt ud alle steder! Men den har bare dét dér tilpas rolige udtryk, som jeg søgte. So be it – det er bare maling, og det tog 1 dag at male soveværelset 2 gange.

Og siden jeg skiftede til dobbeltdyne, har jeg desuden kun købt hvidt bomulds-sengetøj. Og et enkelt sæt i beige bomuld, just for the change. Ydermere har jeg gjort det til en vane, at købe et ekstra sæt pudebetræk af samme type, da jeg altid skifter disse halvvejs i ugen – sengetøj skifter jeg altid ugentligt.

Hvad I dog ikke kan se, er dét som er sket i kulisserne. Vores hus har undergået en gevaldig oprydning/decluttering. Som i alle rum, alle skabe, skuffer og gemmesteder. Og dét projekt er on-going. Faktisk strammer jeg så meget op, at jeg næsten er gået fra maximalisme til minimalisme, og er gået helt ned i detaljerne om muligt; som fx at fjerne en bakke under en samling af ting jeg havde ovenpå klædeskabet (og faktisk også fjernet en del ‘ting’ som også stod på bakken), eller fjerne unødvendigheder i min natbordskuffe. Det lyder bonkers, men det har faktisk skabt en gevaldig ro i mit sind. Men dét emne vender vi tilbage til på et andet tidspunkt. Jeg ville blot nævne det, hvis nogen synes at rummet virker mindre ‘fyldt’.

Men her er så resultatet præsenteret for jer – og hvad jeg har brugt de seneste måneder på, sammen med flere andre projekter i huset ;) Genbesøg er en ting vi kommer til at gense her, for det er ikke kun i soveværelset, at der er blevet re-vurderet :) Jeg håber I kan udlede lidt inspiration til jeres kommende eller igangværende projekter – og som altid; spørg, hvis I brænder inde med noget! :D

PS: Der er bestilt nye vinduer og tømrer til at udføre dét job! Desværre mens at samtlige virksomheder ferierede, men der er heldigvis gode udsigter nu – så forhåbligvis er dette den sidste storm med træk og vind-piberi om natten :D