Det soveværelse har efterhånden haft en god håndfuld faser. Det kan jeg ikke nægte. Men sådan er det; nogle rum driller bare, og tager lidt ekstra tid at gennemskue. For huset gider jo ikke selv fortælle mig, hvad der er muligt, og hvordan det vil se ud :) Så er det at jeg sylter sagen, og lader det stå til bedre tider. Sådan var det også med pejsestuen, begge toiletter og køkkenet. Sidstnævnte er ikke lavet endnu, men jeg har en projekt-liste som jeg går ud fra, når en idé opstår og tager form :) Dennis bad mig en dag ‘tømme hovedet’, og lave en liste over de ting og ideer, jeg tullede rundt med – det skulle han aldrig have sagt :D Da han kom hjem samme aften, afleverede jeg en komplet liste på 8 sider; 1 side for hvert rum jeg har planer med – inde i huset, vel at bemærke. Billedet i galleriet herover viser faktisk min projekt-liste for soveværelset. Sådan ser det ud. At det så skulle tage næsten 2 år at regne ud, kunne ingen have forudset!

Vi startede jo så at sige allerede tilbage i 2020 da jeg flyttede ind. Fik rykket lidt rundt, og tilføjet lidt. Placeringen af alting var dengang helt anderledes – se førnævnte billeder. Så fik vi et TV op dernede, så malede jeg en væg, og så rykkede jeg lidt rundt igen. Jeg har prøvet lidt forskelligt – det kan I se her. Sidste år fik jeg dog endelig taget mig sammen til at male vinduerne.

Søvn er dog et emne man hverken kan, eller skal, kan undervurdere. Specielt når man kommer på den anden side af 30. Og helt ærligt, så har jeg aldrig rigtig haft en stabil søvn heroppe. Og Dennis har faktisk også altid døjet lidt, og har derfor, inden han traf mig, valgt at tilbringe sine nætter på sofaen. Så vi har prøvet lidt forskelligt; udskiftet puderne, udskiftet dynerne, om og om igen. Til jul forærede svigermor os så en ny topmadras, da jeg blev ved med at klage over ondt i ryggen. Jeg blev også hele tiden forkølet, fordi vinduet ved siden af mig har været åbent, og vejret har ændret sig henover natten. Et eksempel er endda dokumenteret her. Det dér søvn har bare aldrig fungeret for os, nede i det soveværelse!
Undervejs i processen har jeg faktisk undersøgt adskillige ting; jordstråler, månesyge, feng shui, wellness inden sengetid, og det faktum, at jeg var mørkeræd. Sidstnævnte valgte jeg aktivt at gøre noget ved, den dag jeg udgav dét indlæg. Og jeg er nu fri af min angst på dét område :) Men feng shui-studiet lærte mig 2 ting:

– At vi faktisk sov med ryggen til døren
– At luftcirkulationen i det oprindelige layout var fuldkommen håbløs!

Jeg er hverken ‘urtet’ eller spirituel. Bevares, jeg dyrker yoga, men det er for ryggen. Og min mentale sundhed. Men det var alligevel to punkter, som gav stof til eftertanke. Og der var kun 1 eneste løsning på de problematikker: at flytte sengen. Det er nemt at sige, men værre at udføre, så der måtte gå yderligere 2 måneder, før vi faktisk søsatte dét projekt! Skabene skulle nemlig rives ned, og der skulle findes en ny løsning.

Dennis har dog helt overbevist om, at det var muligt at genbruge de gamle skabe. Jeg var en del mere skeptisk, og var begyndt at tænke i alternative løsninger. Men jeg valgte at stole på min mand og give it a go. Så de gamle skabe blev pillet fra hinanden og taget ned, med største forsigtighed! Det lykkedes skam også, uden at ødelægge noget som helst. Og som altid, finder man undervejs nogle sjove ting, når vi istandsætter det her hus – denne gang var det en besked til hans mor, på væggen bag skabene! Birger er nemlig svigers tidligere ven, og han hjalp åbenbart med opsætningen dengang! :D Skabene blev gen-monteret på den modsatte væg, hvor sengen før stod – og utroligt nok passede bredden næsten til perfektion! De måtte dog justeres gevaldigt i højden, da jeg ville have vinduet fri – men det problem løste min handy-mand selvfølgelig :)

Alt derinde er nymalet: lofter, vægge og fodlister. Og omfanget af DIY’s og genbrug er helt vanvittigt i forhold til de andre rum, som jeg har lavet her i huset! Der gik endda fuldkommen Marie Kondo i den, da jeg skulle sortere alt vores tøj – alt er foldet, hængt og arrangeret. Når man er i gang, kan man lige så godt gøre det ordentligt!

Alt det hårde arbejde har heldigvis betalt sig; vi sover dejligt! Luften i den ende af rummet, er ganske anderledes, og man kan sagtens mærke, at der er en lang bedre udskiftning. Jeg har desuden valgt at indrette rummet med rolige elementer og farver, med relationer til luft, jord, ild og vand. Masser af ro. En ting er at istandsætte og rode rundt, men man må jo også gerne være glad for de omgivelser man vågner op i :)

Dennis går nu -helt frivilligt!- ned og lægger sig i soveværelset, når han har haft nattevagter :) Og jeg har aldrig nogensinde ryddet så meget op i det soveværelse! Sådan er det, hver gang jeg har lavet et nyt rum – oprydning og rengøring er bare så meget nemmere og sjovere, når man faktisk gider opholde sig i rummet! Så nu er det altid pænt :)

Sengebordene fandt jeg på Facebook Marketplace for godt 1 år siden – jeg bød 50kr over, for at få dem! De står mig i 450kr for begge :) Lamperne er også gamle genbrugsfund – og alle pærer i hele huset i process til at blive udskiftet til LED-pærer, og disse er LED. Billedet er et special-print fra min egen samling, som jeg har fået printet i plakatformat 70×100 cm ved et trykkeri. Sengetæppet er fra HAY, og købt i 2017 (se det bl.a her) – Pro-tip: Det kan vaskes på 40 grader! Undlad at tørretumble det (undlad i det hele taget at tørretumble noget som helst!)

Palmen er købt ved Ikea, og potten var på tilbud i min lokale Spar. Jeg hader synet af bar jord (især om morgenen!), så jeg har købt en 25kg sæt med hvide granitsten fra Jem&Fix, som jeg fylder i toppen af mine potter alle steder i huset :) Så er der heller ingen fare for, at nysgerrige katte vil grave ;)

Måtterne er ALMTJÄRN bademåtter fra Ikea – og de er fantastiske! Intet mindre! Bare lige ryst dem 1 gang, så er de igen fluffy og bløøøøøde! De her er allerede vasket 4-5 gange, og de mister intet ved det!

Galaxy-globe mobilen med en jade-sten er DIY :) Den er et godt alternativ til frou-frou i hjørnet, og er virkelig flot når den hænger og drejer rundt.

Jo – vi har hver vores fjernbetjening! Jeg glemmer nogle gange at sætte timeren på TV’et, så det er rart at Dennis kan slukke det uden at skulle kravle henover mig :D

Soveværelset har direkte udsigt til haven (og drivhuset!) og vi har netop erstattet de 30 år gamle rullegardiner med hvide plisségardiner fra Jysk.

Spejlet her sad før monteret på et af skabslågerne, men jeg har længe ønsket et fritstående New Yorker-inspireret spejl til soveværelset – så det kom der denne DIY ud af! Spejlet er blot monteret på en plade, og der er limet tynde lister (fra Bauhaus) omkring det, og 2 på tværs. Derefter har jeg malet dem hvide.

Stenvasen med pampas er et gammelt genbrugsfund – faktisk fra en genbrugsplads! Jeg har malet stellet med Montana Gold spraymaling, og ladet resten være originalt. Der er desuden hældt granitsten i bunden af vasen, da den er ret dyb.

Garderobeskabene er uden tvivl vores absolut største DIY i soveværelset – de er fjernet fra den ene væg, customized helt vanvittigt til denne væg, og monteret igen! Det hele er Dennis’ fortjeneste, da jeg på ingen måde kunne se logikken i systemet – så jeg hjalp bare hvor jeg kunne! Men de fungerer fuldkommen upåklageligt – også til tøj der skal hænge!

Selv mine DIY-lædergreb til lågerne er genbrugt :)

Honey-suckle spejlene er fra Ikea – Den nemme løsning ville have været billeder, men jeg ønskede en anderledes vægdekoration som fører mere ‘dybde’ til soveværelset :)

Den lille knagerække i messing er fra House Doctor – den er uundværlig til morgenkåbe og nattøj!

Messing-bakken fra Ikea er sat op med minder og arvegods: Vasen er fra en af Dennis’ fars rejser, de 18kt lysesager fik jeg af min mor for flere år siden, den lille glasskål med messinglåg er fra Dennis’ mormor, og Eiffeltårnet er en gammel sag fra ebay :)

Jeg bruger altid mange planter, i de rum jeg indretter. Ikke bare er de visuelt smukke, men de ilter og filtrerer ligeledes luften for giftstoffer og dårlig lugt :)

Lysekronen er arvegods fra en gammel nabo – Marie – som Dennis engang havde. Hun var som en mormor for ham <3 Så efter at have ligget i viktualierummet i årevis, kunne den endelig komme til sin ret!

Man skal være obs på at vægfarver altid fremstår langt mørkere i et kælderværelse! Jeg var igennem 4 farveprøver, før jeg endelig fandt frem til den perfekte mintgrønne nuance som jeg ønskede mig: Tender Green fra Jotun.