Jeg er temmelig sikker på, at nogen af jer spottede ham her i en tidligere post, og vi har faktisk ikke fået talt om ham endnu! Min oprindelige plan var jo, at snakke lidt med jer om taksidermi, og rykke grænserne lidt for hvad der er ‘okay’ i indretningen af ens hjem. Udfra mit personlige synspunkt, kan folk gøre nøjagtigt hvad de vil! Så er det lissom på plads! Men som blogger, har man jo et vist ansvar for ikke at dyrke og opildne negativ eller afvigende adfærd – har jeg hørt ;)

Jeg har jo tidligere luftet, at jeg har en vis fascination af fugle. Jeg har malet dem på mine vægge, og jeg har også en samling kunstige i forskellige afskygninger. Jeg har dem sågar tatoveret på min krop. De symboliserer frihed og natur for mig. Og jeg har ligeledes valgt at tage skridtet videre – og samle på taksidermi; altser udstoppede dyr. Jeg har dog 2 regler, i den forbindelse; absolut ingen udstoppede husdyr – og kunstværket skal behandles med respekt! Det fik vi jo på plads allerede i min første post, som handlede om min spurvehøg.

Sagen er fuldkommen den samme, med min nyeste addition til min samling; en skovskade. Jeg fandt ham en søndag formiddag, hvor Bendtsen og jeg var på en impulsiv genbrugsjagt, og derfor stak hovedet indenfor hos en lokal antikvitetshandler, som kun har åbent 1 gang om måneden – tilfældigvis ramte vi lige dén dag! Jeg havde knapt nok fået begge fødder indenfor døren, inden jeg opdagede en ræv – desværre manglede den et halvt øre, og bar præg af ikke at have været behandlet rigtigt, siden den blev konserveret. Bendtsen var ellers fristet, men vi valgte at lade den stå. Ikke længe efter opdagede jeg denne her sag, stående på en hylde ca. 50m fra os – og med ninja-agtig præcision og hastighed, var jeg henne ved ham for at inspicere værket nærmere; ok – han var støvet og fjerene havde mistet sin glans. Øjenene var matte og han sad lidt løst på sin opsats, manglede en klo og lugtede af cigar. Men han kostede kun 150kr. Jeg havde ellers lige hvisket til Bendtsen, at han nok ikke var helt billig!
På vejen ud fra lagerhallen, blev jeg stoppet af 2 forskellige ældre herrer, som begge beundrede og roste mit fund, og fortalte mig deres historier om de skovskader de havde set i deres liv. Sådan en børge er åbenbart et sjældent syn?

Som med alt andet af mit taksidermi, kom han med hjem og fik en grundig hovedrengøring! Fjerende er nu rettet ud, han har fået sin glans igen, og er blevet monteret i en glasklokke. Han bor nu på den ene køkkenhylde, og bliver skarpt overvåget af spurvehøgen på den modsatte hylde i køkkenet :)