Photo 06-07-13 06.56.20 (1)

Det er ikke fordi jeg vil spamme jer med min nye obsession/livsstil, og jeg vil heller ikke gå nærmere ind på div. næringsindhold i de forskellige ting jeg rører sammen i køkkenet, eller belære jer om kalorier. Og det vil jeg ikke fordi; a) jeg snuser til mange grænser ved at have en ret så alsidig blog omkring mode, madlavning og div. andet, og vil derfor ikke mudre grænserne og b) det kan i altid selv forske jer frem til :-) Men visse ting er bare for gode til at holde for sig selv, og dette her måtte jeg bare dele med jer!

Allerførst vil jeg lige sige, at jeg aldrig i mit liv har smagt kikærter. Never ever. Jeg troede det var forbeholdt vegetarer (-med al respekt!), og jeg troede også at de smagte som alm. ærter. Og jeg kan sgu ikke lide ærter! Men så snart der indgår chokolade i en opskrift, er jeg altser solgt! Jeg kan ikke modstå chokolade! Jeg vil desuden lige tippe jer om, at jeg måler mange ting i det amerikanske ‘cups’ hvilket jeg ved nogen har lidt besvær med. Derfor vil jeg lige sige at Ikea har en ganske udmærket løsning på problemet; denne måleenhed kan måle både cups og dl – og så koster den altser kun 9,-! Den findes ved bageartiklerne i jeres lokale Ikea, og den har reddet mig mange gange!

Nå-men, tilbage til sagen. Jeg spiste cookie dough til aftensmad i går. Jamen hvorfor ikke!! Det må man da gerne – især fordi den er skide sund. Der findes et hav af opskrifter på det, og i mange af dem indgår der både sukker, kokosolie, mandelsmør og peanutbutter, men jeg har skrabet den fuldkommen til et minimum med en beslutning om, at jeg ville prøve mig frem. Hvis jeg kunne undgå alle de der usunde fyldstoffer ville jeg. Og selvom der kun indgår 3 ingredienser i min version, kræver det godtnok lidt tid og forberedelse. Jeg købte nemlig en pose tørrende kikærter, og opdagede først bagefter at de først skal udblødes i koldt vand i godt 12 timer, for derefter koges i godt 1 time. Man kan købe færdige kikærter på dåse så man slipper for al besværet, men jeg hører at de er ret ‘smattede’. Og jeg har erfaret at jeg foretrækker dem lidt chrunchy.

Til en portion cookie dough skal du bruge:

2 dl tørrede kikærter
Usødet mandelmælk (kan købes i større supermarkeder – kig på hylderne med soyamælk)
Mørk chokolade – min. 70%

Hvis du vælger kikærter i pose, skal de først udblødes i rigeligt koldt vand, gerne i køleskabet natten over. Når de er klar koges de ved medium varme. Det skader ikke at afskumme undervejs. Smag dig frem til konsistensen du ønsker, men mine kogte ca. 1 time og havde stadig lidt ‘bid’ i sig.
Når kikærterne er kogt færdige, hæld så vandet fra, og lad dem køle lidt af. Derefter i en foodprocesser eller minihakker med dem (jeg brugte minihakker) og smid en lille blok mørk choko derned. Tror jeg brugte ca. 25g. Hak til konsistensen er godt cremet. Blandingen er ret tør, så tilsæt usødet mandelmælk indtil du synes konsistensen er passende. Jeg tror jeg brugte ca. 1 cup mandelmælk til min portion, og det er stadig lidt til den tørre side. Da jeg gerne ville bevare lidt af den grove konsistens, væltede jeg al dejen op i en skål, tilsatte ca. 25g hakket chokolade mere, lidt vanillepulver (ikke vanillesukker) samt lidt mandelmælk og rørte godt rundt! Tip: er konsistensen blevet en anelse for flydende, kan du tilsætte lidt mandelmel.
Efter en tur i køleskabet, er det klar til at spise!

Og jeg lover jer; det smager fortræffeligt!