Photo 15-01-14 12.05.43

Jeg savner fritter! Konsistensen af den knasende overflade, og den bløde kerne. Det er ulempen ved LCHF – den slags er jo bandlyst! Heldigvis findes der alternativer til stort set alt – og da jeg alligevel havde en halv squash i køleskabet som skulle bruges, tænkte jeg at dette måske kunne være løsningen. Squash-fritter. Dét var det i dén grad! De er bare 10 gange bedre end fritter! Mandelmel er jo lidt kulhydrat-tungt, og da jeg lever på striks LCHF, valgte jeg derfor at bruge lidt mindre mandelmel, og mere parmesan i stedet. Men dette kan justeres efter eget ønske!
Bestemt ikke sidste gang jeg laver disse, og derfor måtte jeg også bare dele opskriften med jer!

Ingredienser:

½ squash
1 spsk salt
2 dl friskrevet parmasan
1½ spsk mandelmel
1 æg
Krydderier

Fremgangsmåde:

Skyl squashen og skær den i passende størrelser. Hvor tynde/tykke skiver, er helt op til én selv, men jeg valgte en størrelse som ca. svarer til en tyk pomfrit. Put fritterne i en si, og hæld fint salt over. Sørg for alle fritterne får salt, da dette skal trække væden ud af dem, så de ikke bliver alt for “soggy” når de skal rulles i mandel-blandingen. Lad dem stå i en times tid så vandet kan dryppe fra. Skyl dem derefter i rigeligt vand, og dyp dem tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke.

Tænd ovnen på 220 grader.
Knald ægget ud i en skål, og pisk det let sammen. I en ny skål blandes mandelmel, friskrevet parmasan og krydderier efter eget valg. Fritterne rulles først en tur i ægget, og derefter i den tørre blanding. Vær varsom, da de godt kan være lidt porøse! Sørg for at hver enkelt frit’ er rullet helt i blandingen, og læg dem derefter over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag fritterne midt i ovnen, til de er gyldne. Mine fik omtrent 20 min.
Servér med din favorit-dip eller dressing!