Vejrudsigten melder om regn i dag her i Nordjylland, og det er ligeledes ret afslørende, når jeg kigger på mit vindue her i kontoret! Luften er crisp, men relativt lun for september måned, men man kan godt mærke at man lige behøver et par tændte stearinlys og lægge et tæppe i sofaen om aftenen – og måske også endda på sengen over sommerdynen, for det er for mig endnu for tidligt at pakke vinterdynen ud. Jeg ser absurd mange edderkopper i huset lige p.t – har I ligeledes bemærket det?! Udenfor er det næsten lige så slemt, og jeg forvandler mig lyn-hurtigt til en ninja så snart jeg skal ind af døren til orangeriet hver morgen, fordi jeg render lige lukt ind i et nyt spindelvæv! Adr! Stakkels lille (store!) edderkop som sikkert har brugt hele natten til at udføre dét job… #credits #butthanksforthescare

Jo folkens – det er efterår! Og i følge Claus Dalby er det = Tulipansæson! Eller rettere; lægning af tulipanløg. Så jeg adlyder – og lærer! Jeg har nemlig henover sommeren fundet og fulgt en række danske og norske haveprogrammer på forskellige streamingtjenester – og jeg har endda fået lokket Dennis med på bølgen :)

Men da Dennis arbejder til daglig – og ikke heeeeelt er varmet op til hypen om at gøre en tur til Plantorama til en regulær udflugt, så er det jo fantastisk at jeg har min bedste shoppe-makker og kæreste medsammensvorne-plante-tosse, Mor! Og siden vi nu både er vaccineret og fri af mundbind (men please! Lad sprit-automaterne blive!!!!) så mente vi at det var sikkert nok at vove sig ud i offentligheden – med det ment, og i første omgang Plantorama <3 Tingene har det dog med at gribe om sig når vi er afsted – og da jeg lige har udnævnt Normal til mit nye mekka, så endte vi faktisk også i storcenteret til yderligere shoppe-tur… og bevis-byrden ser altid lidt vildt ud i bagagerummet på vores lille bil (med ellers meget rummeligt bagagerum!).

Jeg bør ligeledes lige nævne, at denne udflugt fandt sted om tirsdagen – 7 dage før jeg strandede på motorvejen med en smadret motor!


Opmåling og placering af løg – de er naturligvis sat i jorden, og der er sat grillspyd i træ i jorden for at markere placeringen af løgene efterfølgende, så jeg kunne lægge stenene tilbage – der skulle frigøres lidt plads til at planterne faktisk kan komme op :)

Dagen før at der var meldt nedbør 2 dage i streg her i Hirtshals, valgte jeg derfor at få langt mine i alt 30 tulipan-løg, uden at vide, hvilken daunting task det faktisk ville blive at sætte dem! :D Vi har jo smidt sten i samtlige bede – og set i bakspejlet: et temmelig gavmildt lag oveni købet! Og da jeg på forhånd kun havde en spirende idé om, at hovedparten af mine første-års-tulipaner skulle være i bedet lige foran vinduespartiet på orangeriet, havde jeg selvfølgelig ikke taget højde for, at stenene måtte OP af bedet for at få sat løgene. Det tog en hel formiddag. Og det var et mastodont-arbejde!

Jeg valgte at blande de to lyserøde arter i samme bed – og jeg håber virkelig inderligt, at jeg har sat løgene skiftevis, for jeg kom i tvivl allerede da jeg havde lagt det 4. løg (systemet var ikke helt på plads dér, så jeg forvirrede mig selv undervejs fordi jeg blev for ivrig #honesttruth). 15 løg blev sat og plantet i bedet, hvilket gav et lille overskud af 5 blandede løg, som blev sat i krukken ved trappen til hoveddøren. De vanvittigt smukke ‘Parrot’ er sat i en stor krukke i haven tæt på orangeriet (dog fleksibelt, så krukken kan flyttes rundt til foråret).

Jeg ved på forhånd at det store arbejde er glemt til foråret, når tulipanerne begynder at piple frem – og jeg ved at jeg bliver enormt glad for dem! Dette er dog kun 1. etape af en større haveanlægning – der skal selvfølgelig komme flere planter til næste år – men jeg har nået mit mål med haven for i år – og lidt til! ;D

Et lille have-tip!
Løgplanter skal helst sættes senest i Oktober måned – og gerne inden, mens jorden er lidt lun! Denne type planter skal nemlig helst have en bid frost, for at kunne kick-starte væksten til foråret :)