Georginerne i min have blomstrer, men synger på sidste vers – den sidste buket er også plukket, og er sat i vase i stuen – efteråret har for alvor meldt sin ankomst, og til trods for at solen skinner på billedet, så regner det i dag. Min have har lært mig at sætte pris på regnvejr! Jeg plejede at have et lettere ambivalent forhold til begrebet ‘efterår’ grundet det omskiftelige vejr og føromtalte regnvejr. Men sommeren og mine planter har lært mig at holde af det – gratis regnvand til orangeriet og en vanding sparet :)

Årets sidste høst af grøntsager fra drivhuset er ligeledes i hus… Det har været et flot år, og en vanvittig udbytterig høst af 1 agurkeplante; vi har høstet næsten 30 agurker! Jeg har absolut ingen tal på, hvor mange tomater jeg har høstet (og spist direkte fra planten), og ved peberfrugtplanterne stoppede jeg med at tælle ved 20…

Orangeriet er tømt for grøntsagsplanter, og som altid havde min lille hjælper Lulu indfundet sig – mere til dril end gavn :)

Dennis har i årevis måtte slås med invasive, armenske brombærplanter fra grunden bag haven. I år tog jeg teten, og fik opstøvet ejeren af grunden, som tilfældigvis huser erhverv. Vi fik os en rigtig god snak, og blev enige om, at de stikkende sataner måtte nedlægges. Og jeg var lykkelig den aften det skete! De har hvert år raget godt 2 meter op over hegnet, så det blev fejret og foreviget med film og billeder, da de sidste stængler blev skovet!

Vi har fået anlagt et par nye bede i haven – og vi har fyldt dem med hvide sten fra den lokale materiel-gård! Jeg har lært at synet af brun jord (toppet af med sand – vi bor jo tæt på kysten!) ikke er just flatterende i mit synsfelt! Jeg har desuden takket mig selv og Dennis flere gange henover sæsonen, da ukrudtet er mindsket voldsomt!

Da brombærplanterne blev skovet, byggede vi desuden starten på et nyt bed hen langs hegnet – der blev pludselig så dræbende tomt der bagved. Bedet er bygget med en bænk i midten, som på billedet endnu ikke er produceret. Træet er desuden genbrugt – vi skiftede et par fag hegn i samarbejde med naboen til venstre for billedet, og træet fra de gamle fag brugte vi til at bygge disse højbede :) Sidenhen er det ligeledes blevet malet sort – og indtil videre er der kun jord fra mine plantekasser fra orangeriet i dem – næste år vil jeg have en hel plantevæg der :) Og bedet skal desuden bygges til, så det fortsætter hen langs resten af stakittet :)

Dennis har desuden henover sommeren eksperimenteret med at bygge små plantekasser til mig – disse er udformet så fint, at der kan stå en 25L spand deri (med huller i bunden) – forhåbligvis MED plante til næste år :) Disse skal indgå i vores forårs-projekt og næste store projekt siden drivhuset: en pergola!

Jeg har desuden haft en mini-projekt i form af at male en flok umage krukker hvide – det er gået fint med at holde!

Og gamle skårede potter kan bruges både praktisk og dekorativt i haven – denne blev til et tudse-hus ved siden af vores lille havedam :)

Åkanden til 29kr fra Aldi har vist sig at være en kæmpe gevinst! 3 blomster og et hav af åkandeblade er det blevet til, og den ser ikke ud til at have nogen planer om at stoppe! De kloge hoveder på facebook havde desuden ret – når der er åkande i et formstøbt havebassin, så renser de vandet ;)

Siden de infame brombær blev skovet, har jeg desuden set en øget aktivitet af især bier i min have – min søde nabo kom derfor over med en artikel i et blad, som kunne lade os identificere de forskellige arter af bier… jow, vi nørder her på vejen! Det er for øvrigt samme nabo som forærede mig georginknoldene :)

Apropos insekter… så spenderede jeg i mandags – ganske ufrivilligt – 2 timer i nødsporet på Hirtshals-motorvejen. Mens jeg sad på autoværnet og ventede på hhv. svigermor (som skulle hente de varer jeg havde i bilen) og autohjælpen, blev jeg dermed ret godt dus med alle græshopperne på stedet….!
Vores lille bil havde valgt at sprænge toppakningen i motoren, og det var ved guderne ikke nogen rar oplevelse! Nu har jeg bilet rundt i 9 måneder – og nærmest haft al tid i verden – og så 2 dage før jeg har en jobsamtale, og 2 måneder efter at jeg er kommet af med min egen bil, vælger den at lave det nummer…. Jeg valgte dog at tage det med et smil og godt humør, hvilket hjalp gevaldigt på stemningen. Faktisk faldt jeg så godt i snak med autohjælpen, at jeg også endte med at indhente et tilbud fra ham på reparation af bilen. Men vi har i dag valgt at betale de 15.000kr det koster for at få lagt en ny motor i det sorte bæst. Av. Min. Arm.

Jeg har også været til min første jobsamtale i dag i 9 måneder. Jeg valgte at takke nej til jobbet. Ganske vist er jeg helt med på et karriereskifte – men jeg skal ikke være i plejesektoren. Beklager. Det svarer til at smide en klejn-smed ind i et ballet-studie. Det er nu 3. gang at Jobcenteret fejl-caster mig fuldkommen til en stilling – primært fordi de vælger ud fra geografi, og ikke hvad man egentlig søger, og egner sig til! Jeg bliver trip-trap-TRÆT af det i længden!