Vi har en 5-årsplan her på matriklen; vi vil rigtig gerne have byttet om på køkkenet og dette rum. Køkkenet er gammelt, men brugbart. Dette rum vender direkte ind mod stuen, så tanken om et åbent koncept er opløftende. Og alt herinde i ‘Slyngelstuen’ som det simpelthen bare hedder i daglig tale, skal så selvfølgelig flyttes ind hvor køkkenet er/var. Forvirrende når I ikke kender plantegningen – den tid, den hovedpine. Indtil da, arbejder vi bare med hvad vi har :)

Lige p.t undres jeg over, hvordan jeg har kunne være det bekendt, at fejre nytårs aften 2021 herinde med 10-12 mennesker. Men omvendt, så var jeg jo nærmest lige flyttet ind få måneder før. Og havde dengang ingen anelse om, hvad jeg skulle stille op med rummet. Lad det være en undskyldning til mig selv!

Det er ellers et fint rum – billedet ovenfor illustrerer en typisk dagligdags situation: jeg starter altid min dag herinde kl. 05.30 med en kop kaffe og min Macbook, og tager en runde på alle job-bankerne. Og så er det her, vi indtager måltiderne når knægten er her. Det er ligeledes et godt sted at få en god snak, eller en virkelig god idé! Man er nemlig ikke distraheret af hverken TV eller andre forstyrrende elementer. Det er også et godt sted at have gæster til kaffe – bordet kan nemlig forlænges vanvittigt meget, så man kan sidde op til 12 personer omkring det. Stolene fik jeg faktisk for ganske nyligt – de var egentlig til salg for kun 100kr, men den søde dame i Brønderslev insisterede på at forære mig stolene gratis, da Dennis og jeg kom derned for at handle! Jeg sender hende stadig glade tanker, for jeg faldt fuldkommen for betrækket, og proklamerede det ligeledes ganske begejstret, da vi ankom dernede :) Hun var bare glad for, at nogen kunne lide dem :)

Kork-gulvet kan/vil jeg ikke gøre noget ved lige nu – så igen; jeg arbejder med, hvad jeg har – så det måtte blive væggene, fodlister og vinduesrammer!

Vinduesrammerne er træfarvede i hele huset – og jeg er ved at få vand i hovedet af synet! Som jeg før har nævnt, så stjæler træ ufatteligt meget lys, og det var beviseligt i forgangen som jeg ordnede for nyligt. Så de og fodlisterne har fået hvid maling (og jeg eliminerer langsomt resten af de træfarvede rædsler én efter én som jeg kommer frem til dem fra nu af!). Væggene er frisket op med en god omgang hvid, og så har jeg fået blandet mig en spand maling i farven ‘Sences’ fra Jotun, som jeg pladrede på de to modstillede vægge i slyngelstuen – manner det hjalp! Det føles som at få et stort, varmt kram når man kommer ind i rummet! :D

Skænken er en gammel sag – men til gengæld det første DIY-projekt Dennis og jeg lavede sammen, så den har affektionsværdi og får lov at blive og udgøre mit kaffe-hjørne :) Af andre tilføjelser er der DIY-macramé plantehængere og en maske fra Dennis’ tidligere liv som sømand… og selvfølgelig planter! :D