Godmorgen I morgenfriske mennesker!
Det er nu den 24. December og klokken er ikke mere end 06.15 om morgenen. Huset er stille, bortset fra Preben og Mimi som tripper rundt i stuen, og hygger sig under juletræet. Dennis sover endnu, og Peter sidder nede på værelset i oversize t-shirt og ser Youtube og spiller playstation – med et fjoget smil, som enhver anden 8-årig på juledag garanteret gør.
Jeg sidder i slyngelstuen og får min morgenkaffe… stille og roligt. Der blæser en del udenfor, kan jeg høre, men ellers er resten af byen rolig. Juletræet står og glimter inde i stuen, og gaverne ligger og venter under træet (sammen med Preben i øjeblikket – hun passer godt på skansen!). Flæskestegen ligger til optøning på køkkenbordet, risengrøden ligger klar og afkølet i gryden, og anden ligger i køleskabet og hygger sig endnu.
Jo, det er en velsignet morgen!

Det er ikke meget I har hørt fra mig her i december – og lad mig beklage! Sidste år ‘julede’ jeg en del her på bloggen – specielt fordi det var min første jul her i Hirtshals. Not so much this year. Ikke at der er sket noget – faktisk ikke. Men julestemningen har været lidt på lav-blus, indrømmet. Jeg er ellers godt med… alt maden blev handlet tidligt i december – faktisk SÅ tidligt at bemeldte flæskesteg på køkkenbordet blev indkøbt til 149kr. I kid you not! Jeg troede der gik inflation i julen, så jeg trak bare på skuldrene, og gav los. Jo tak, los i måsen til mig, da de pludselig røg ned i 5kr/kg. Dén havde jeg ikke set komme. Men pyt.
Julegave-ræset har vi meldt os ud af i år – blandt de voksne, vel at bemærke. Det er jo praktisk talt bare justificeret økonomi-bytte. Men til trods for dét, har mor alligevel fået en jule-buket sidst jeg besøgte hende, og svigermor har et rigtig lækkert gavekort i vente… men det har sine årsager :) Alt andet julegaveshopping (til børn) er klaret foran computeren iført morgenkåbe! Jeps – jeg har ikke været ude og rende meget, grundet Covid-19. Forsigtigheds-princippet. Men i den forbindelse, har jeg fået bestilt tid til 3. stik, til både Dennis og jeg, inden nytår :)

Men hvad i alverden er min december så gået med?? Well… projekter. Ombygning. Maling.

“Jamen gud, Charlotte! Maler du endnu?!”
“Har du ikke lige malet dér for nyligt?”
De to mest hørte kommentarer i December

Ja, det gør jeg – og jo, det har jeg! Men hvorfor gå i stå bare fordi der er gået Covid-19 i arbejdsmarkedet? Og hvorfor lade sig overmande af julestress når det slet ikke er nødvendigt, så længe man forstår at planlægge, administrere og bare bruge sin sunde fornuft? Jobsøgning og indkøb kan da sagtens klares tidligt om morgenen, og derefter har man pludselig tid til alt det sjove – som fx at feje drivhusgulvet fri for blade, eller male et par vægge. Det er sådan jeg arbejder, og holder mig beskæftiget! Fordi jeg kan/gider ikke sidde stille og glo TV. Det ligger bare ikke i mit DNA. Og faktisk har jeg haft gang i flere projekter samtidig: Alle vindueskarme er nu malet, og jeg er derfor rykket nedenunder, hvor jeg er i gang med en større modernisering af både vores soveværelse, og kældergangen. Jeg har haft et par enkelte hurdles at overkomme – fx havde vi en rørskjuler i soveværelset i form af en stor trækasse som tog en del vægplads over sengen – den blev flået ud af væggen for nyligt, og så har der været en del oprydning i kældergangen, inden jeg kunne gå i gang med at male væggene dernede. Der er en smule renoveringsarbejde begge steder endnu, og en del malearbejde begge steder, men ting tager den tid, som ting skal tage. Og ellers er multitasking min ven – i går kogte jeg fx risengrød, samtidig med at Dennis og jeg balancerede på hver vores stige på kældertrappen for at male væggene derude! Og det var ærligt talt hylende morsomt i al sin ironi :D

Og selvfølgelig har der også været tid til afslapning og hygge – min favoritbeskæftigelse i aften-afslapnings-kategorien er i år, at streame jule-programmerne på TV2Play (Jul i Konditoriet, Jul på Slottet… alt det dér) og nyde et glas hvid gløgg samtidig. Med benene oppe i sofaen, efter en god dags arbejde :) Derudover har vi været til julefrokost, juleafslutning på Dennis’ arbejde og til julemiddag i klubben hvor jeg i går vandt 1000kr i banko. Derudover har vi et par upcoming arrangementer mellem jul og nytår – bl.a to fødselsdage, vaccine, og for Dennis’ vedkommende; lidt arbejde. Jeg planlægger i ugens løb at få lavet en status over alle årets projekter for 2021 – og jeg har allerede nu en fornemmelse af, at den liste faktisk bliver temmelig lang! Og jeg har ikke engang selv overblikket over, hvad jeg egentlig har nået i år, på indeværende tidspunkt! For det er ikke hvad det skal handle om i dag. I dag skal vi fejre jul sammen – og lige male væggen i kældertrappen færdig! :D

Jeg håber derfor at I derude får en rigtig dejlig juleaften – forhåbligvis sammen med – eller i tæt kontakt med – alle de mennesker som I har kære! Må alle jeres ønsker gå i opfyldelse, og jeres maver være mætte, og hoveder fri for stress!

Rigtig Glædelig Jul til Jer fra os i Hirtshals! <3