Selvom jeg har haft dette ‘centerpiece’ stående på mit spisebord hele vinteren (på nær i julen), så har jeg alligevel holdt mig en anelse tøvende omkring at poste det ;) For nogen kan det jo virke bizart at have et gevir liggende midt på bordet, men det er faktisk ikke engang det mest forstyrrende element. Hele set-uppet er faktisk inspireret af bogen i glaskuplen – Hjortens Flugt af Christian Winther (1856). Da jeg stod med bogen i hånden en tilfældig dag sidste sommer i en genbrugsbutik, tænkte jeg umiddelbart at den var særpræget grundet dens udseende. Men det skulle vise sig, at litteraturen er langt mere dybdeborende og grotesk, end den romantiske indbinding (se ovenstående link). Ikke at jeg dyrker det okkulte, undertrykt lidenskab eller bare poesi i det hele taget, men jeg kan ikke undgå at tænke, at det kunne være et vigtigt stykke historie som kunne fortjene en moderne hyldest og fortolkning her i 2019/2020. Hvilket i min verden kan manifestere sig som et stykke bordpynt (- ja, jeg overrasker til tider mig selv også). Om ikke andet skal man jo ikke glemme det faktum, at det færdige værk faktisk tog 35 år at færdiggøre! :)

…bør jeg for øvrigt nævne, at jeg i dag faktisk fylder 36? ;) #tilfældigheder