Kender I dét der med, at pudderen er ved at være brugt op, men der er den dér djævelske kant hele vejen rundt i den infame pan, som børsten bare ikke kan få med op uanset hvor meget man slider i det?! Og hvis man bliver irriteret over situationen, gør man pludselig brug af for meget styrke, og så ender man med at have en bunke smulder i stedet. Og så bliver man (…jeg…) endnu mere irriteret, og smider hele baduljen i skralderen.

Ja? …nej? Well, uanset hvor på skalaen du ligger, så er der en løsning! Den er desuden vildt billig, effektiv og yderst brugbar! Og den virker på alt make-up som er pulver – fast eller ej; pudder, highligther, øjenskygger, blush – you name it.

Ikke at jeg skal tage æren – eller opfinde den dybe tallerken igen – for det vrimler faktisk med denne type DIY. Men hvis I – som jeg – har boet under en sten (åbenbart) så kunne det jo være I ikke havde opdaget det?!
Der findes et hav af muligheder for at “samle” pudder igen. Jeg har set brugen af både vodka (!!) og sprit bl.a. Men min favorit hedder Isopropyl alkohol 99%. Og det fåes i Matas til ca. 45kr. Det kaldes også ‘rubbing alcohol’ hvis det skulle få en klokke til at ringe :) Det samler pudder-baserede produkter til fast form, påvirker ikke farven eller brugen, er ikke farligt (det fordamper), forebygger mug og fjerner bakterier og stinker ikke :)
Og så kunne jeg finde en undskyldning for at bruge mit nyeste fund, som er denne vintage Melissa messing compact. Produceret i England tilbage i 1950’erne, i sublim stand, og fundet til en sølle 20’er nede hos Jakob! Fuldkommen uundværlig i tasken på farten!

Processen er vanvittig simpel: knus pudderet, glat det igen, spray/dryp/hæld isopropyl på, glat det ud og lad tørre :D men jeg har alligevel lige lavet en illustreret guide til jer – og I må gerne gemme billedet til eget brug ;)