Photo 27-01-13 11.45.26

Det mest syndige af alt syndigt. Den måtte jo prøves! Den er omtalt alle vegne, og jeg har absolut ingen anelse om hvem den oprindelige ‘opfinder’ af kagen er. Min kage er lavet ud fra Signes opskrift. Og der er så mange tweaks og fin-justeringer af den, ja, så faldt valget på hendes, da jeg også er mere til chokoladeganache på toppen, i stedet for den hårde overtræk som splintrer ;-)
Min karamel blev dog mere uheldig – jeg har dog heller aldrig været særlig god til den slags. Men det endte med at kagen simpelthen ‘åd’ al karamellen – hvorfor har jeg ingen anelse om. Men jeg skal finde ud af det når jeg laver den igen…………..!

Snickerkage (Til mange)

Bund:
200 g blødt smør
4 dl sukker
3 æg
4 dl mel
1½ tsk bagepulver
3 spsk peanutbutter
250 g peanuts (saltede)

Karamel:
1½ dl fløde
1½ dl sirup
3 spsk kakao
3 dl sukker
marven af 1 stang vanilje
75 g smør

Chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
25 g smør

Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt imellem hver. Pisk peanutbutteret i. Bland mel og bagepulver og kom det i smørblandingen. Fordel dejen i en mellemstor bradepande (25×35 cm) beklædt med bagepapir og hæld peanuts over. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen ved 200 grader i 20-25 minutter. den skal være præcis gennembagt.

Mens kagen bager, laves karamellen: Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 8-10 minutter. Prik bunden med en stegegaffel, så der laves huller hvor karamellen kan løbe ned. Hæld karamellen over den varme bund, og lad kagen køle helt af inden chokoladen hældes over.

Til ganachen kommes smør, fløde og hakket chokolade i en skål, der sættes i microovnen i 1 minut. Derefter røres grundigt til al chokoladen er smeltet. Du kan selvfølgelig også smelte det over vandbad. Hæld ganachen over den kolde kage, og lad den stivne en times tid. Skær kagen i små firkanter (a la brownies) og server.