Nyt projekt: Pony stald

Først var det trappeopgangen der stod for skud, senere var det badeværelset der blev renoveret og fornyet (part 2 venter vi alle på – jeg mangler stadig i bordplade før det kan kaldes færdigt i min verden – stay tuned!), og senest fik terrassen en overhaling! I har været med under alle mine skøre ideer, og selvom vi dårligt har lagt hammere og søm fra os her, så er der opstået en ny idé.

Behovet overstiger nok mere ideen, for det er noget der har været lidt længe undervejs, og som både B og jeg har prøvet at skubbe foran os i de sidste snart 3 år. For dengang vi flyttede ind på denne ejendom, byggede vi jo en stor boks til ponyerne i laden, hvilket sådan set fungeret sådan nogenlunde. ‘Drengene’ som vi kalder dem i daglig tale, er kun inde om natten i vintermånederne, og ellers er de ude på deres fold nærmest konstant. Men denne vinter har jeg bemærket at den ældste – Bette-røv – ikke altid har været helt glad om morgenen når jeg kommer over i stalden. Intet alarmerende, men han har virket en anelse misfornøjet. Især i de dage, hvor de har været nødsaget til at stå inde i 2-4 dage af gangen, med kun begrænset udgang af hensyn til vejret og deres sikkerhed (og helbred!). Man kan jo heller ikke bebrejde ham, når han tilbringer døgnets 24 timer sammen med et 5-år yngre brushoved, ved navn Woody :-)

Vi har derfor besluttet, at bygge en ny boks til dem. Eller faktisk to. Den nye boks kommer til at ligge på den modsatte langside af den nuværende, og skal bygges op af paller, fordi det er prisbilligt og praktisk! Ideen i mit hoved, ligner en blanding af ovenstående billeder, og jeg scanner jævnligt hele www for inspiration og praktiske løsninger, fx til lågerne. Pallerne er præcist høje nok til at afskærme nok for begge ponyer, dog uden at skærme fuldkommen (de vil stadig kunne ‘nå’ hinanden) og de er ligeledes så solide, at de sagtens kan holde dem inde. Som beskrevet laver vi to sammenhængende bokse – så de stadig kan se hinanden, men ligeledes være nok afskærmet til at kunne have deres eget ‘space’.

Jeg har dog altid haft den filosofi, at laden er B’s område, men jeg er dog begyndt at blande mig lidt, i takt med, at mine håndværksmæssige ‘skillz’ er blevet forbedret :-) Det har resulteret i, at vi i et symbiotisk samarbejde faktisk har udarbejdet en hel ny ide om, hvordan hele laden skal indrettes – hvilket selvfølgelig inkluderer boksen(e) til drengene. For tilstanden derovre p.t kan bedst beskrives som Kosovo. I takt med at arvegods fra hans far er kommet ind, roder det fuldkommen uovertruffent, og alt trænger til en overhaling! Samtidig har vi sammen udregnet hvordan boksen skal bygges op, da der ikke er andet fundament end betongulv og to murstensvægge – hvilket bliver på en sammenhængende ramme både for oven og forneden på pallerne. Jo-jo kvinder kan godt tænkte lidt i de baner :D Det kom sig nok af at B lærte mig at bruge en boremaskine i tidernes morgen, og siden er tingene begyndt at tage fart i knolden på mig. Faktisk er jeg ligeledes blevet en så frekvent gæst i Jem & Fix, at jeg nærmest ved hvornår de forskellige ansatte dernede arbejder… jeg har også ødelagt tilpas mange jeans til at vide, at engelbert strauss laver arbejdstøj til kvinder i vanvittig god kvalitet, samt at mulighederne med europa-paller nærmest er uendelige! Desuden er jeg også ret habil til at fejlsøge en defekt opvaskemaskine :P

Vi kunne sagtens være strøget ud og investeret i en færdig boks-model til hver af dem, men dén løsning er både kostbar, pladskrævende og alt for stor til to shettere! Og den alt for nemme løsning, så at sige. Vi er voldsomt ivrige for at komme i gang med projektet, og jeg skal nok holde jer opdaterede!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.