Jeg er ikke just prepper, men jeg kan nu godt lide at være lidt på forkant og have mit lille kit med i tasken… I ved, bare små nødvendigheder til hverdagens finurlige udfordringer… helt normalt, ikk? :)

Og ja – da statsministeren i torsdags på et pressemøde annoncerede, at nordjylland praktisk talt skulle lukkes ned i 1 måned, var mit emergency kits +1 et mundbind. Jeg bemærkede ligeledes at mit besøgstal samme aften og den efterfølgende dag nærmest eksploderede. Hvilket ikke er så underligt, eftersom jeg er nordjyde, og netop har proklameret at jeg er flyttet til Hirtshals for mindre end 1 måned siden… I see you, I er kniv skarpe! :)

Jeg finder det fuld ud naturligt at man søger information og indsigt – I’m all about that! Omend en decideret reaktion er tilnærmelsesvis ikke-eksisterende i vores regi heroppe. Hvis man dog ser bort fra det tragiske faktum at alle mink skal aflives, og at en hel gruppe mennesker ser deres livsværk styrte i grus på grund at en helt forfærdelig mutation, som ingen kunne forudse. Gu’ er det frygteligt – og jeg ville ønske jeg kunne hjælpe disse med-mennesker med andet end min dybeste medfølelse og respektfuld udførelse af myndighedernes anvisninger i hverdagen. Ingen tvivl om det. Dennis og jeg var dog forberedte på det uundgåelige – nedlukningen. Men det løb dog alligevel lidt koldt ned af ryggen på mig, da det blev meddelt at offentlig transport ligeledes blev indstillet, sammen med færgerne. Jeg bor jo trods alt i en havneby. Og fordi jeg bor i Hjørring kommune, krydser jeg dermed 2 røde kommunegrænser på min vej til og fra job hver dag.

Pressemødet var dog ikke engang slut, før min telefon ringede højlydt – det var Bendtsen som lød en anelse i opløsning af nyheden, og gerne ville have de nye retningslinjer forklaret på nordjysk, så han kunne få afklaret hvad det skulle betyde for hans job og generelle situation – han bor i Brønderslev kommune, men arbejder syd for fjorden. Heldigvis bor hans kæreste i samme kommune som ham. Jeg tror vi fik styr på det :) Det næste jeg gjorde var, at ringe til min mor som bor i Aalborg kommune. Gudskelov var jeg ude ved hende i onsdags, inden alt det her blev bekendtgjort! Der var bred enighed om at “telefonen er en glimrende opfindelse i den her situation!” min mor er heldigvis ukuelig optimist :)

Dennis og jeg kikkede på hinanden, og sjovt nok trak vi bare lidt på skuldrene. “Sådan kan det gå..” sagde vi til hinanden og smilte lidt i afmagt. Typisk ham og jeg… vi ta’r den med ro! Jeg har dog en fornemmelse af, at vi delte den samme tanke; vi er nogen af de heldige. Jeg er jo lige flyttet herop fra Aalborg kommune, som er udenfor de røde zoner. Situationen havde nok været svært anderledes, hvis jeg stadig boede dernede – og dermed ikke kunne køre herop i en måned… tankevækkende.

Vi er kun ganske få dage inde i denne nye hverdag, og jeg vil vove den påstand, at vi ikke er så kraftigt påvirkede af situationen her i huset. Jeg fik naturligvis besked fra jobbet torsdag aften om, at jeg skal arbejde hjemmefra den næste måned. Så fredag kørte vi en smut til Nørresundby, for at hente nogle nødvendigheder, for at kunne klare arbejdet herhjemme fra. Hvilket jeg startede på i dag, naturligvis. Hvad Dennis angår, så afventer vi stadig en endelig bekræftelse på, at hans kursus som han skulle have været på senere i denne måned er aflyst (aalborg kommune), så vi er hjemme sammen. Vi har dog ingen udfordringer i dagligdagen endnu, da byen vi bor i er temmelig stor, og vi derfor intet behov har for at krydse nogle kommunegrænser. Desuden bor alle vores venner og noget af Dennis’ familie også her i byen, så socialt er vi heller ikke afskåret fra andet end min mor og vennerne i andre kommuner – men godt telefonen er opfundet ;) Jeg har ligeledes erfaret, at GLS og DAO åbenbart fungerer som normalt, så ingen problem at modtage pakker (jeg gætter på, at de har oprettet nye, midlertidige afhetningsdepoter på kommunegrænserne, så deres chauffører dermed undgår at krydse grænserne). Dagligvare-indkøb foregår vha. Føtex ToGo (ny favorit – samme kommune!), og jeg har en tid hos frisøren på torsdag – men det er ligeledes her i Hirtshals, så intet problem der heller :)

Det eneste jeg måske kunne frygte lidt, er ‘inde-kuller’ nu man skal være så meget hjemme… vi må se hvordan det kommer til at gå senere i forløbet… måske jeg skulle overveje en opfølgning på situationen senere på måneden, hvis I ønsker det?

…og nu jeg startede med at fable om noget så banalt som mit lille +1-paradox med mit kit, så skylder jeg vist også en kort opsummering på, hvad sådan et indeholder, for at kunne imødekomme og håndtere en nordjydes hverdag :D

Emergency Kit essentials:

 • klar neglelak
 • læbepomade
 • pincet
 • negleklipper
 • hårelastik
 • neglefil
 • hårnåle
 • sysæt
 • håndcreme
 • taskespejl
 • mundbind