Photo 22-03-14 08.44.33 (1)

Verdens mest nedern besked i en boghandel: “Bogen er udsolgt fra forlaget, og kommer desværre ikke på hylden igen”.
Dén besked fik jeg for ca. 4 måneder siden, i Bøger & Papir, da jeg var inde og lede efter 2’eren til Carries Dagbog. 1’eren havde jeg jo erhvervet mig for…hvad?… 5 år siden?! Men jeg fik aldrig købt 2’eren. Og jeg har savnet en fortsættelse!

5 år skulle der gå. Og 4 måneder. Nøjagtigt. Og da jeg så gik og snusede rundt i Kvickly Xtra i fredags mens jeg gik og ventede på mine nye briller, faldt mit øje pludselig på noget i deres rodekasse i bogafdelingen. Dér var den sgu! Til en sølle 50’er! Haps – blev der sagt!

Onsdagen før, havde jeg været til et arrangement på Vodskov Kro som Focus optik afholdte, for at fremvise deres nye forårs-kollektion. Jeg har længe bjæffet om, at jeg gerne vil have briller igen, da jeg mistede mine oprindelige for 2 år siden. Og så kom invitationen til det arrangement, hvilket jo var et oplagt sammentræf! Jeg elsker Focus optiks koncept; man kan blive “multileje-kunde” hvilket vil sige at man betaler et fast beløb om måneden – 125,- for enkeltstyrke briller og 250,- for flerstyrke. Og så kan man købe alle de briller man har lyst til! De har forskellige pris-kategorier; gul kategori er 400,- i udbetaling (dvs man kun betaler det beløb 1 gang) for stel og glas, rød kategori er 800,- osv. Og den faste månedspris stiger ikke. Jeg havde hørt om det før flere steder fra, men det var nu egentlig bare min plan at snuse lidt rundt til arrangementet, og se om jeg kunne finde noget der måske kunne klæde mig. 10 min efter ankomst til kroen, var dén plan shot to shit! Jeg nåede lige akkurat ind af døren, da jeg fik øje på en mat-sort brille med pink inderside. Prøvede dem, og var totalt solgt! Det viste sig at de oveni købet kørte noget rabat selvsamme aften, så jeg fik omgående bestilt synsprøve og selvsamme brillestel. Bendtsen kunne heller ikke holde sig i skindet, og kort efter mig havde han bestilt et par Aviator-solbriller og en synsprøve ligeså! Han er for øvrigt kunde i forvejen, og var også en af dem som havde anbefalet mig Focus optik!
Jeg var til synsprøve i fredags (havde jo ikke haft en synsprøve siden jeg fik mine første briller!), og det viser sig at min syn slet ikke var blevet så meget værre, som jeg egentlig havde gået og frygtet. -1 er jeg på. Hvilket sandelig er rimeligt godt over en periode på 10 år! Ikke nok med dét, kom verdens bedste besked lige bagefter: “Jeg kan have brillerne klar om en halv time!” Totalt i orden service! 300kr slap jeg for stel OG glas. Og så 125kr om måneden. Jeps – 300kr! Og brillerne er mine.

Jeg var med Bendtsen ude til hans synsprøve i går. Mest fordi jeg også vil have et par solbriller med styrke. hvilket jeg også fandt. Skal vente en lille uge på at de er klar, og slippe 800kr for dem. Done deal. Kan i fornemme konceptet nu?! Jeg er grådig, og vil også have et par briller mere, i en anden farve. Så jeg har noget at skifte med. Det er ligesom Ikea – det koster jo ikke en skid! :P