Velkommen til Mimre-kanalen – det her er stedet hvor vi føler os 40 år ældre, og holder af at slappe af med en kop kaf’ og nuldre med mormor-sysler! I dag producerer vi kattelegetøj, og vi er live hele dagen! XD

For noget tid siden, fik jeg efter et dyrlægebesøg med Manse, en gratis “startpakke” med hjem fra Royal Canin. Ganske fin boks indeholdende en pose foder, et målebæger, en pose godbidder og et stykke kattelegetøj i form af en lille hvid mus. Manse var ikke interesseret i legetøjet, så 2 uger senere tog jeg musen med ind, og Preben forelskede sig i det lille, bløde tekstil-kræ nærmest pr. omgående! Hun legede med den hver eneste dag i flere måneder, indtil jeg en dag opdagede, at ‘musse’ var forsvundet som dug for solen. Jeg ledte og ledte, men kunne bare ikke finde den. Samme aften gik B med i jagten, og vi endte med at rende rundt i huset – to grandvoksne mennesker – og lede efter Prebens musse. Vi fandt den ikke. Hvilket stadig spøger hos os, for Preben er sammen med de 3 andre, inde-kat og kommer aldrig ud! Bendtsen ringede til vores søde dyrlæge med latter i stemmen, fremlagde situationen, og spurgte om vi evt. kunne købe en ny boks, fordi musen var forsvundet. Sandra kvitterede med et langt “Nuuuuuurh!” i telefonen, og synes da det var synd for Preben, og fortalte at vi bare kunne komme ned og afhente en ny boks ganske gratis. Hvilket jeg gjorde, og Preben var igen ovenud lykkelig.
Indtil musse #2 igen forsvandt for en uge siden!

Allerede da jeg hentede boks nr. 2, sagde jeg til Bendtsen, at hvis den her mus også forsvandt, så ville jeg gudhjælpemig selv lave en ny til hende! Jeg tror ikke Bendtsen helt troede på mig, men i går fik han så syn for sagen – og at jeg har holdt mit ord :D For da han kom hjem, havde jeg hæklet en ny mus til hende, som ligner de forsvundne ‘musser’ i både størrelse og form! :D

Jeg må dog erkende, at jeg ikke just er nybegynder indenfor håndarbejde. For allerede inden jeg startede i børnehaveklasse, mestrede jeg de basale teknikker både indenfor flet, strik og hækling. Takket være min mor, som i mine tidlige år har holdt meget af håndarbejde. Jeg brugte det også ganske meget som barn. Jeg havde en hel flyttekasse fyldt med Barbie-sager, og jeg var specielt glad for alle de Barbie-heste jeg havde, og legede næsten hver dag “Rideskole” med mine barbier. Det gav ligeledes min kreativitet frit spil, da jeg lavede ‘sadel-skabe’ af mælkekartoner som jeg beklædte med gavepapir, og klippede en låge foran, hvori man kunne opbevare sadler, strigler og andet hesteudstyr (det var jeg vældigt fascineret af, på den rideskole jeg faktisk gik på dengang). Desuden strikkede og hæklede jeg udstyr til hestene; grimer, hovedtøj, sadelunderlag og dækkener. Alt blev strikket og hæklet og produceret på egen hånd, og jeg elskede processen og legen, højt og inderligt :-)

Jeg har dog aldrig siden brugt mine evner, da jeg bare ikke har følt det nødvendigt. Jeg er ikke til bordløbere og grydelapper, så håndarbejdet blev lagt på hylden længere oppe i skolealderen, og jeg har faktisk aldrig genoptaget det før nu. Man må sige at til trods for at hækling får mig til at føle mig 40 år ældre i dag, så forsvarer jeg mig med, at der faktisk er substans i arbejdet jeg laver med de her mus. Og så må Bendtsen grine af mig, alt det han vil :D :D Da han så musen i går, udbrød han dog med det samme; “det ligner sguda endda en mus!” til min store forbløffelse. Undervurder ikke mine evner, min ven XD Det tog lidt tid, men jeg fattede langt om længe konceptet med dobbelstitches og det hele. Og fik gjort en fin lille let mus, som Preben desuden også forelskede sig i pr. omgående! Ja, det var sgu et rørende øjeblik! Ikke at det behøver ligne en mus for min skyld – det var udelukkende for kattens skyld. Jeg har nemlig bemærket hendes leg med de andre mus hun har haft, og set at hun elsker at løfte den i ‘halen’ med klørene og kaste med den, ligesom hun holder af at tage ørerne i munden, når hun samler den op og transporterer den rundt i husets forskellige rum. Desuden er musen stoppet med alm. vat, da hun ikke bryder sig om hårde og tunge ting (jeg har en milliard bolde og mus liggende i en kasse, som er blevet blankt afvist grundet at det er hårdt, stærkt i farverne eller larmer!). Dog må jeg erklære, at jeg aldrig har lært at hækle rundt, og ikke anede at der fandtes et begreb indenfor hækling der hedder en ‘magisk cirkel’, så jeg måtte dog lige bruge en time eller to i går på research, inden jeg gik i gang med det egentlige formål.

Musen er lavet ved hjælp af en guidet video på Youtube, og I kan se den lige her! (Engelsk tale)
Jeg har brugt alm. bomuldsgarn (beige) og en 2,5 hæklenål :-)
Og ja, jeg planlægger at lave en lille fin mængde små mus, så Preben altid har nogen på lager :D