Man skal være god ved sig selv – ingen tvivl om det. Nogle gange er det altser også tilladt at være ekstra god ved sig selv! I aftes synes jeg i hvert fald, at jeg fortjente det. Ovenpå en masse hårdt arbejde, og en checkliste så lang som en wc-rulle med flueben ud for samtlige punkter. Go me. Belønningen var en mugcake, som jeg fik opskriften på i vinters. Og som jeg af en eller anden underlig årsag, har holdt for mig selv. Men helt ærligt – af alle de mugcake-opskrifter jeg har prøvet, har de alle været bund-elendige. Og knas-tørre. Og ikke-LCHF. Den her vinder med flere længder. Hele vejen ned til bunden af koppen! Og så tager den 8 min at lave – fra at jeg tager koppen ud af skabet, og til at jeg tager selvsamme kop ud af microen! What’s not to like?!

Der indgår nogle lidt specielle ingredienser i denne kage – og det skyldes jo min kostretning. Men heldigvis er det efterhånden let tilgængelige ingredienser, takket være Meny. Her køber jeg selv både mandelmel (Gestuz), kokosfibermel og palemsukker (Urtekram) som andre køber sukker og mælk. Det er helt mainstream efterhånden – og tak for det! Er man ikke LCHF-iseret som jeg, bør man prøve kagen alligevel. Jeg garanterer at den er god!
Djævelsk god :D

Ingredienser:

2 spsk Smør
3 spsk Mandelmel
1 tsk Kokosfibermel eller FiberHUSK
1,5-2 spsk Sukrin Gold eller Palmesukker
1 drys vaniljepulver
1 nip salt
1 spsk Kakaopulver
1/2 tsk Bagepulver
1 Æg
10g. mørk chokolade
2 spsk hakkede nødder (kan udelades)

Slik, chokolade eller pisket fløde til topping

Fremgangsmåde:

Smelt smøret i koppen i microovn i ca. 30 sek.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser, undtagen topping, og bland det hele til en ensartet masse.
Bag i microovn ved højeste effekt i 1 min.

Kagen skal helst se en anelse ufærdig og flydende ud på toppen, så prøv dig frem! Microovne er forskellige, men med min er det fint med 1 min (min micro er spritny). Kagen sætter sig når den køler ned, så pas på med at give den for meget – ellers bliver den for tør nede i koppen!

Så snart kagen kommer ud af micro’en, så tilsæt evt hakket chokolade på toppen af den varme kage – det smelter langsomt og smager himmelsk!! Ellers tilsæt pisket fløde eller slik efter eget valg – spis kagen mens den er varm.