Jeg render og bilder mig selv ind, at jeg er god til at planlægge. Min mand derimod mener, at jeg er kontrolfreak. Jeg kan godt lide at planlægge, og alt hvad det indebærer af research, lister og budgetter. Især lister. Og min liste er lang – som i laaaaaaang. Jeg går aldrig i gang med noget uden en plan – nogle gange er det lige hurtigt udtænkt, og andre gange kan det tage flere år. Men visse ting kan man bare ikke planlægge sig ud af – og sådan går det især med vores have. Det er 50% planlægning, og 50% tilfældigheder. Jeg har en halv plan, og så stikker stikker resten bare af, og kører sit eget løb!

Sådan gik det nok lidt med en lille passage, som ligger lige op af orangeriet. Det er bare sådan en smal tarm, som ikke rigtig har været brugt før. Da jeg renoverede orangeriet, kunne jeg dog hurtigt fornemme, at jeg manglede en lidt bedre ‘udsigt’ derinde fra – for vinduerne vender direkte derud. Og jeg startede med en plan… og sidenhen er der så bare stille og roligt blevet bygget på… lidt som vinden blæser.

Visse ting kan i min optik godt tåle en lille gentagelse – eller et genbesøg, om man vil. Og selvom jeg ikke synes at den her post falder ind under kategorien ‘Genbesøg’, så tåler min Secret Garden nok lige en lille recap fra 2021 og til i dag :)

Planen var fra starten yderst simpel; jeg ville have en lille havedam. Og jeg har heller ikke glemt den dag jeg tog i Plantorama og proppede det store kar ind i min lille-bitte Opel (jeg savner den bil <3) under stor undren og kommandoer fra min mor. Selv Dennis hævede øjenbrynene. Men det skulle blive godt. Især da jeg senere fandt en åkande-plante i Aldi til 29kr. ved et tilfælde, og proppede den i badekarret. Sidenhen er det bare gået slag-i-slag! Med klatre-hortensia, bjørnegræs, hostaer og masser af sommerfugle. Mit seneste påfund (denne sommer) var at skove hele molevitten for fliser, og hælde grus på – og nøjes med trædefliser. Udelukkende for at komme det stædige urgræs til livs! Skulle vise sig at være den bedste ide efter havedammen og åkanden <3

Næste år skal der måske endda et cafesæt derop og stå? Som et lille morgen-kaffe-spot? Vi må se om planen holder! :D Jeg skal jo lige overtale Dennis til at finde et nyt sted til hans sanddynge :D