Armen så god en weekend jeg har haft! Det har både budt på en stor gevinst i jule-banko hos Radio-banko-klubben (det lyder pensionist-agtigt, men i virkeligheden er det en ‘ting’ vi har her i byen som svigermor fik mig lokket med til – og jeg fik lokket ham den pæne med! Det er en go’ måde at møde folk på, nu jeg er tilflytter!), en julefrokost, en shoppetur med sviger (hun er altser skøn!) og lækre loppefund i den forbindelse, en skovtur med ham den pæne efter gran, bær og andre natur-lækkerier, julepyntning af huset – deriblandt hjemmelavede gran-guirlander til køkkenvinduerne, hjemmelavet sirup og litervis af varm kakao foran brændeovnen <3

Jo-jo det har været ren-dyrket hygge! Og med så meget afslapning, så er det at lysten til små huslige hygge-sysler pludselig dukker op – og denne gang var det altser så kaffen, kakaoen og tilværelsen som blev forsødet gevaldigt, med intet mindre end 2 slags hjemmelavet sirup – en vanilje og en karamel – som jo er overraskende nemt at lave!

Opskrift på Vaniljesirup:

Ingredienser

2 dl vand
1 dl rørsukker
2 spsk glukosesirup
1 vaniljestang

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Kom alle ingredienserne i en gryde – også den flækkede vaniljestang.

Kog op og lad det koge i 5-10 minutter, til det begynder at tykne en anelse.

Tag et par dråber op på en tallerken og test at det ikke er blevet for tykt. Sker det, så kom blot lidt mere vand i og rør godt rundt.

Hæld vaniljesiruppen på et glas eller en lille flaske.

 

Opskrift på Karamelsirup:

Ingredienser

3 dl sukker
3 dl vand

Hæld sukkeret i en lille gryde. Hæld vandet i en anden lille gryde (du kan også bruge en el-kedel).
Varm vandet op så det ligger på en temperatur lige under kogepunktet.
Smelt sukkeret ved middel temperatur under konstant omrøring. Øg gradvist hastigheden af røretempoet indtil sukkeret skifter til en lysebrun væske.
Sluk for varmen så sukkeret ikke brænder på og fortsæt omrøringen indtil alle klumperne er forsvundet.
Når sukkeret er helt smeltet og karameliseringen har fået en gylden brun farve tilsættes det varme vand gradvist.
Tilsæt kun MEGET LIDT vand ad gangen, og sørg for at røre grundigt imens vandet hældes i.
Når alt vandet er tilsat tænder du for varmen og lad karamel siruppen koge i ca. 15 min.
Tilsæt evt. vand, hvis der er fordampet for meget.
Når karamelsiruppen har fået en mørk og ikke for tyk konsistens er den færdig.
Opbevar karamel siruppen i glas eller flaske