“Jeg skal ikke have noget, som hænger fast i sengetøjet” sagde jeg som det første, da Dennis og jeg blev gift. 6 måneder senere, stod vi hos en guldsmed i Hjørring, hvor jeg gentog akkurat samme sætning, til de to umådeligt søde damer, som hjalp os med at udvælge vores vielsesringe. Tilfældigt vis, kender vi i forvejen den ene – og hendes første kommentar da vi trådte ind i butikken var simpelthen: “Er det først NU at I får taget jer sammen til det?!” :D #priceless
Og ja, det var det. Arbejdstider har umuliggjort en sådan simpel ting. Men netop dén dag, havde både Dennis og jeg taget fri til det. For NU skulle det altser gøres!

Fast forward til 3 uger senere, hvor jeg på en dejlig varm sommerdag, kører ned i butikken. Jeg har 2 dage før opsagt min stilling på Motorstyrelsen (det var ikke lige mig, det sted…), og jeg føler at jeg endelig har al tid i verden. Hvilket jeg også fik brug for, da jeg stod i butikken, og den ene søde ekspedient fra sidst, åbnede æsken og præsenterede ringene for mig (det var næsten helt højtideligt!) – jeg blev sgu lidt bevæget, det må jeg indrømme. Det var lidt som om, at hele mit liv pludselig nu faldt i hak – bare ved synet af MIN egen vielsesring… for de 3 sten i min ring, glimtede simpelthen så flot, i alle regnbuens farver!

Hun viste mig en masse certifikater – og da jeg læste dem igennem, faldt mine øjne på noget, som vi slet ikke talte om 1. gang vi var der: “Brillanter: 0,09 kt”. Jeg studsede og kikkede på hende – “Er det ÆGTE sten som er i?! Jeg troede bare det var zirkonia!” Hun smilede stort over min naivitet. Og forklarede mig om ‘laboratorie-diamanter’.
Jeg anede intet om, at den slags findes! Da jeg kom hjem, googlede jeg mit nye fund – og om de faktisk er billigere, skal jeg lade være helt usagt. For uden at nævne en pris, så kan jeg godt afsløre at vores ringe i 9kt. guld (det er det nye 8 kt. – fik vi forklaret), havde 3 0’er efter det i forvejen 2-cifrede beløb ;)

Uanset hvad, så er vores ringe en fast del af af os nu – 3 uger senere. Dennis har sin på altid, og min er kun af når jeg vasker op eller er i bad :) Alt male-arbejde bliver nu eksekveret iført handsker! Den ring skal trods alt holde for evigt <3  

NEXT GENERATION DIAMANTER

Store fordele for både miljø og pris, disse menneskeskabte diamanter er nemlig op til 80% billigere end de naturskabte diamanter.

Er labgrown diamanter lige så smukke som de naturskabte diamanter? JA, for labgrown diamanter (laboratorie-fremstillede diamanter) har de samme kemiske og hårdhedsmæssige egenskaber, som diamanter fundet i naturen.

Naturskabte og laboratorie fremstillede diamanter er rigtige diamanter, disse diamanttyper gradueres på lige fod af de store internationale gemmologiske institutter GIA og HRD.