Jah, well – ferie blev der ikke meget af til mig i denne omgang! Når man er så heldig at en jobmulighed åbner sig, så er jeg ikke typen der tager fri i flere uger. Så jobbar man. Og lærer. Og det er præcis hvad jeg har gjort. Men mine weekender er hellige! Dennis har til gengæld holdt 14 dages ferie med den yngste. Og jo – den slags kan man sagtens få til at fungere, som en familie. Vi er alligevel ikke globetrottere, så en ferie herhjemme er helt fin for os – faktisk helt præcist turist i egen by.

By invitation tog vi derfor en tur i Hirtshals Fyr. Tog alle trapper hele vejen op, og fik endelig set den helt fantastiske udsigt, som fyret byder på. Derefter blev vi budt på kaffe & kage (is til yngste) i den tilhørende café. Svigermor arbejder der nemlig et par gange om ugen som frivillig. Og jeg flyttede her til byen midt i Covid, så alt var jo lukket – derfor jeg først er begyndt at udforske nu – og sviger mente, at det var på tide :) Og der er hyggeligt! I samme forbindelse greb vi lige chancen og snuppede en udstilling fra en lokal fotograf på stedet samme dag – manner jeg måtte styre mig, for ikke at købe alle hans billeder!

Størstedelen af tiden er dog blevet tilbragt i haven og drivhuset herhjemme. Inden ferien begyndte, valgte jeg simpelthen at opfylde et ønske jeg har haft siden jeg kom hertil: jeg har købt en spa til os! :D Vand i haven er en ting jeg har haft på sinde hele tiden – og egentlig kikkede vi i starten på pools (som var fuldkommen udsolgt det 1. år jeg var her, og derfor aldrig blev til noget), men pr. erfaring ved jeg, at den slags bliver pænt kedeligt over tid, og kun er for 1 sæson. Og da de famøse boblebade røg på bud hos Harald Nyborg, slog jeg til med det samme. Og jeg må indrømme, at det er den absolut bedste investering jeg har gjort i al den tid jeg har været her! Allerede på dag 1 af Peters ferie, fik vi installeret det oppustelige monstrum på terrassen – og kun 1,5 time senere kunne Peter og jeg ikke dy os længere – og 2 timer senere kravlede vi op igen, røde i hovederne, helt pruned, og med de største smil! Og den er blevet brugt flittigt lige siden! Skidtet har jo både vandvarmer, filter og boblefunktion – og det er netop dét, der gør den til et hit; boblerne. Efterfølgende er jeg kravlet deri jævnligt – om så det er på en ganske alm. onsdag aften, hvor jeg er alene hjemme. Det er godt for min ‘kontor-ryg’. Og for velvære in general. Jo, spa i haven er vejen frem. Deraf mit Instagram-spam. Den er virkelig god!

Det var jo planen at der skulle bygges en pergola på terrassen. Og det ærgrer mig stadig grænseløst, men efter der gik krig og inflation i alting, har netop dét projekt måtte udskydes. Træ er simpelthen blevet vanvittigt dyrt! Jeg har derfor valgt at udsætte projektet til bedre tider. Selvom det har været et kæmpe ønske og en prioritet – men vi har klaret sagen i omvendt rækkefølge, og har installeret spa i stedet for pergola.
Dog er forhaven kommet mere i fokus. Vi har fået separat-kloakeret her i byen – og her på vores vej. Byplanlægning. Og vi har ikke kunne bruge vores egne indkørsler i snart 2 måneder. Men nu er arbejdet ved at nå til ende, og vi kan igen holde her. Arbejdet bliver desuden genoptaget i dag efter 3 ugers ferie, og der er nu udsigt til et nyt lag asfalt på vejen, samt at vi får fortov og indkørsler genetableret. Og vores forhave ligner Kosovo. Vor herre til shetlandspony! Men når først arbejderne derude er færdige med fortov og genetablering af indkørsler (vi har 2), så kan vores arbejde gå i gang: gammel stenbelægning i forhaven skal ryddes fuldkommen, og der skal nyt på. Desuden skal vi bygge et nyt, lavt hegn og opsætte en ny postkasse. Og så skal der et nyt husnummer op. Og det skal alt sammen lige passes ind med, at vi begge arbejder bagdelen ud af bukserne, og kun har hver anden weekend til at gøre noget – samt at sommeren snart er ovre! Well – det skal nok gå det hele! Planen er klar, og vi ved hvad der skal gøres :)

Projekter har der ikke været mange af, i den forgange 1,5 måned. Qua mit nye job, har mit fokus og energi ligget der. Men nu er arbejdsdelen ved at være på plads, og jeg finder mig selv i endnu højere grad i gang med at kikke på de projekter som jeg endnu mangler i huset: forhave, køkken og spisestue. Jeg er faktisk så langt i det, at jeg overvejer snart at besøge mine venner ovre i den lokale farve-handel! Kan godt mærke, at det begynder at krible lidt i fingrene igen, for at male! :D Energien er, med andre ord, ved at vende tilbage!

Og med dét sagt, så venter der en lang arbejdsdag her om ca. 30 min. Er I tilbage fra ferie, og klar til arbejde igen? Well, jeg håber I får en god én så! <3