View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Charlotte Thordsen (@charlotte_doesitherself)


Påsken har for mig altid været forårets praktiske aspekt – og ferie skal ikke nødvendigvis være afslappende! Faktisk nej – det er nok dér, at jeg er allermest aktiv. Sådan har det altid været – og alligevel kommer det bag på mig hvert eneste år, hvor meget jeg faktisk får gjort.
Den her post er – pretty much – bare et sammensurium af min påske. Alt det praktiske – foreviget i min kamerarulle.

For at få et break fra lægebesøg, jobcenter-møder, jobsøgning, tandlægebesøg med mor og stress-diagnose, valgte jeg at fylde påsken med mere afvigende, praktiske aspekter. Allerede onsdagen før skærtorsdag, var jeg i gang i mit orangeri med at vaske ned og gøre pænt! Vanvittigt stort arbejde, da vi sidste år lod vinen brede sig ned af spærrene, og dermed sætte 100-vis af vinklaser – som ikke blev brugt! Bestemt ikke anbefalelsesværdigt, eftersom at det sviner helt op til himlen! I guuuuder et skrubbearbejde jeg måtte igennem på mit pæne, lysegrå gulv derude :S Men det lykkedes – og kostede mig også en mindre fibersprængning i ryggen. Har dog ikke plantet endnu – kan se at jeg sidste år gjorde dét d. 20 April, så lad os håbe at det lykkes igen i år!

Til trods for helligdag skærtorsdag, havde jeg aftenen før besluttet, at mine stoleskind trængte til en udskiftning! Det var de sidste i huset som endnu ikke var skiftet ud, og de er immervæk nu 10 år gamle. De trængte! Bare se forskellen på billedet.
Jeg køber mine hos Kirppu i Hjørring – her har en sælger opsat en stand KUN med ægte, islandske lammeskind. Og endda i forskellige størrelser og udgaver – og til nordjyske priser! Disse to skind står mig i 660 kr, og de er 110 cm lange :) I samme ombæring fik jeg gjort hovedrent i hele spiseafdelingen af stuen; lige bra bordben til aller-øverst på lampen! Manner det føles rart <3

Langfredag var det bilens tur. Besluttede jeg mig for, fra morgenstunden af. Så tidligt fredag morgen, rullede jeg op på min lokale F24 til vask og støvsugning. Og derefter direkte hjem i indkørslen, til gennemgribende vask og rengøring indvendigt! Det er primært mig selv der kører i bilen, og jeg er ikke dén der roder i en bil – men efter en hel vinter uden rengøring, bliver selv den reneste bil altser støvet og grå indvendigt, så det var simpelthen voldsomt befriende endelig at få det gjort! Vi har ikke carport, så jeg kan ikke stå inde med den slags, så vi afhænger af vejret :)

Senere samme dag, fik Manse sig én på opleveren! Jeg har længe gået og skumlet med, om han snart skulle have lov til at komme med ud i haven en tur. Den lille fyr er jo tidligere udekat, da vi boede på Gården, men har aldrig skulle være det heroppe. Og nu – 1 år efter at han kom hertil – er han blevet mere end almindeligt komfortabel som inde-kat! :D Vejret var godt fredag, og jeg skulle alligevel ud og ordne lidt i drivhuset. Så jeg tog ham på armen, og tog ham med derud! Han nød det, den lille gut! Så på stedet besluttede jeg mig for at købe en lille sele til ham, så han måske kunne lære at gå i sele og snor ude i haven. Og som altid er der jo ikke langt fra tanke til handling i min verden, så allerede lørdag rullede jeg i Maxizoo og fandt en sele til min lille gut. Og selvom han har pels, så nægtede jeg at anskaffe en nylon-udgave som kunne træffe at skære ham hvis han pludselig ville få et anfald i selen – så jeg valgte at købe en som lige ligger niveauet over. Den søde ekspedient oplyste mig samtidig om, at jeg kunne returnere den ‘hvis katten ikke lige var med på ideen’ – det kunne jeg simpelthen ikke lade være med at små-grine lidt over, da jeg selvfølgelig selv havde det in mente :D

Manse blev introduceret til selen allerede da jeg kom hjem – 10 min senere havde han selen på, og yderligere 2 min senere gik han selv på opdagelse i haven, med sele og undertegnede i den anden ende af linen! Det kom der en lille video ud af, og netop Manses første tur i sele og have er hermed foreviget i en nuttet (synes jeg selv!) katte-video på Instagram <3
Vi har været ude efterfølgende – og han har fuldt ud accepteret at være i sele! Ufatteligt at man kan være så heldig med en god og tillidsfuld kat <3

Søndag er egentlige ‘Skifte-dag’ her hos os. Hvilket vil sige, at Dennis overgår fra én vagt til en anden; typisk nat – til dagvagt. Men alligevel overraskede han mig i går, og tog mig med på køretur til Tversted, hvor vi fik besøgt både genbrugsbutikker og standen – i en enkelt butik fandt jeg 4 keramikkopper i sublim stand, og på stranden faldt jeg pladask for et stykke drivtømmer som gerne måtte pryde vores forhave – som vi snart skal videre med!

Og apropos videre – så planlægger jeg udgivelse af nogle projekter og ‘genbesøg’ jeg/vi har/har haft gang i her i huset. Det er vist det dagen i dag (mandag) skal gå med ;)