“Calm the fuck down!” har mit motto været, de sidste 8 dage, i elevatoren på vej op på 6. sal.

I did it, my friends! Efter over et år med titlen som ‘Ledig’ er det endelig lykkedes mig at slippe af med medfølende blikke (som over tid er blevet længere og længere), og prøvende kommentarer såsom “jamen kan du stadig få lov at gå på dagpenge?”* samt tvivlende blikke i retningen af, om jeg egentlig var interesseret i, overhovedet at komme ud og arbejde igen (jeg er slet ikke i tvivl om, at nogen faktisk har tænkt den tanke om mig!), og indtræde i hamster-hjulet med faste arbejdstider og udmelding fra jobcenteret. Jeg har taget pænt afsked med min sagsbehandler og jobkonsulent, malerbøtter, oceaner af fritid, og goddag til 6 nye ansigter i samme situation og jeg-aner-ikke-endnu-hvor-mange nye kollegaer.

Det er indtil videre lykkedes mig at gennemføre 1,5 uges codex med blandet undervisning, kursus, selvstudie (14 moduler!) og koncernlære. Og i næste uge starter møllen forfra med ny læring. Nogen har foræret mig et værelse med udsigt, hæve/sænkebord, headset, P-licens, ID-halskæde og medarbejdernummer samt en kollega/alkove-makker som er ligeså grøn som jeg – men som heldigvis lader til at være et forholdsvist godt match.

Jeg er ansat som vikar, bevares. I foreløbigt 6 måneder. Sammen med de 6 andre. Men er man dygtig og engageret nok – og glad for det – vil muligheden for forlængelse sikkert komme på tale, har jeg fået opsnappet i krogende. Så kan man jo prøve det af, og se om det er noget. Men indtil videre lader det til at indeholde alt det jeg – i al beskedenhed – er dygtig til. På nær lige elevatoren. Dén er jeg sgu ikke helt tryg ved endnu :D

Alt er endnu nyt og spændende. Og lidt angstprovokerende. Men det bliver bedre dag for dag. Så alt jeg gør i øjeblikket er, at tage 1 dag af gangen! Og forsøge at få så meget ud af alt det nye som muligt. Man kan jo tydeligt se, hvem (af de nye) som har ‘snoozed’ den lidt for meget i længden ;) Jeg klapper stadig mig selv på skulderen for, at have holdt mig aktiv og ‘vågen’ i hele min ledighedsperiode; det lønner sig at have stået tidligt op hvor morgen, og faktisk har brugt timerne aktivt og fornuftigt! Så mine dage er ikke alt for tunge. Så nogle dage endnu med undervisning og dygtiggørelse – og så er det i gang med de egentlige opgaver! Og jeg håber i mit stille sind, at jeg bliver glad for det :)

Min nye arbejdsgiver er for øvrigt SKAT. Nærmere betegnet, Motorstyrelsen.

*Og svaret til dagpengespørgsmålet er ja – pr. 1. juli 22 ville jeg stadig have 1 år tilbage af mine dagpenge.