Jeg blev spurgt til min planer for weekenden i fredags. Svarede kækt, at jeg skulle absolut ingenting – og at jeg glædede mig til det! Det skulle dog vise sig, at være en plan der hørte til på en anden planet, for lørdag da B var taget på fisketur med sin kammerat, tog pokker ved mig! Ganske vist tog projektet mig den halve dag, men jeg fik færdiggjort projekter i soveværelset, som jeg startede på allerede sidste sommer, og som -mildest talt- har irriteret mig lige siden. Jeg nævner i flæng:

– En vindueskarm blev fuldkommen ryddet for skrammel, som har ligget der siden jeg fik nyt make-up bord.
– Fik sat ledning i en kuglelampe, samt monteret den i Bendtsens side af sengen, efter at den ligeledes har ligget og samlet støv i førnævnte vindueskarm.
– Fik hentet brædder ind fra garagen, og monteret dem til en færdig DIY-sengegavl, efter at de har ligget i guderne-må-vide-hvor-længe.
– Fik desuden hængt en Andy Warhol-plakat op, som er blevet overflødig i stuen.
– Gennemgribende oprydning,vask, sortering samt vinduespudsning.

Men skal vi ikke lige snakke lidt om DIY-projekterne i soveværelset?

Grå væg
Mit soveværelse er stort. No doubt about that. Og for at skabe en sammenhæng, og faktisk få det til at syne mindre (ja, faktisk!) valgte jeg derfor at male 1 væg grå. Nærmere betegnet min nordlige væg, som ligeledes har 3 store vinduer, og som sengen står op af. Farven er den samme som jeg malede en hel væg med ovenpå – og som I kan se, og læse mere om her & her.

Sengegavl af sort træ
Sikkert én af de ideer, jeg high-fiver mig selv rent mentalt for, oftest. Én ting er at ønske sig en sengegavl – eller gærde (potato, potAto), men jeg orker ikke de pusse-nussede typer med fine knapper og velour. I stedet ville jeg have noget, som synes mere råt, og var nemt at gå til. Så derfor skred jeg i Jem&Fix, og købte en bunke ubehandlede planker, sleb dem til de var glatte, og malede hele molevitten med sort træmaling. Derefter monterede vi plankerne forskudt af hinanden – direkte på væggen, hele vejen ned til fodlisten. Den øverste planke lige under vinduet, er dog centreret med sengen, men de øvrige hele vejen ned er ud fra den første monteret med 5-15cm afvigelser fra den første. Jeg valgte dog at skære et par stykker i kortere længde, og lade gærdet gå op så disse ligger parallelt med vindueskarmen, for at fremhæve gærdet og understrege udtrykket. Jeg elsker resultatet! Effekten er synlig, og jeg har endelig kompenseret for en masse ‘spild-plads’, med en tydelig opdeling!
Og til jer der måtte undre sig nu; nej, man river sig ikke på plankerne, da de er slebet, og de river derfor heller ikke sengetøjet i stykker :-)

Kugle-lamperne
Ikke just en egen-produktion, men stadig en nævneværdig upcycling/DIY.
Faktisk er det vores 3. sæt lamper i soveværelset, siden vi flyttede ind i huset for 3,5 år siden, men disse har en vis affektionsværdi, da de er arvegods fra Bendtsens afdøde far. De hang i hans stue ved sofaen, og det var én af de få ting, jeg ønskede fra dødsboet, da vi mistede ham for lidt over 2 år siden. Da jeg fik dem hjem var de brune, og havde fået en vis… patina. Og ikke ligefrem på den gode måde. Jeg rensede lamperne og pillede ledningerne af, malede dem med mat-sort spraymaling, monterede nye hvide ledninger fra Jem&Fix, og voila – nye sengelamper!
Jeg har ofte set kuglelamper i forskellige genbrugsbutikker, men de er ret pebrede…

Sengeborde
Det er en løjerlig samling, hva? :D Ikke desto mindre er jeg faktisk super glad for dem. Og deres forskelligheder! Orker ikke ens sengeborde, så hellere noget unikt og finurligt. Og der findes vist heller ikke nogen lignende. Det runde med spejlpladen (mit eget) er et genbrugsfund fra juni/juli sidste år, til 75kr. Det var oprindeligt guld-metal, men jeg fandt igen dåsen med mat-sort, og sprøjte-malede hele min eksistens endnu engang :)
Bendtsens sengebord er ikke meget andet end to LACK-borde fra Ikea, som jeg bare har sat sammen. Bordpladen fra det ene bord blev limet fast til benene på det andet, og hele piv-tøjet er malet med Annie Sloan kalkmaling i farven ‘Graphite’. Efterfølgende har jeg monteret små vinkelbeslag på alle hjørnerne. Bordet (værket) har jeg navngivet “Tå-fræseren” af samme årsag ;-)

Af andre DIY’s i soveafdelingen, har jeg før snakket om mit tøjstativ af vandrør, og -hvis man har højt til loftet- en form for sko-opbevaring :-)