Photo 07-08-13 09.36.36

Batiste Gold shimmer & Diva – 39,- hos Nicehair.dk // L’oreal Studio Express refresh – ca. 50,- // Schwarzkopf Got2be rockin’ it – ca. 60,-

Ok, der er to ting der har inspireret mig til at skrive det her indlæg: 1). jeg vasker kun hår hver anden dag 2). vores oliefyr er i stykker. Som i kaput!
Jeg er personligt selv (som så mange andre), af den overbevisning, at det er en friggin menneskeret at kunne få et bad hver dag! Og da det sommetider ikke kan lade sig gøre, er man jo nød til at ty til alternativerne. Fx har traumer fra barndommens lejrture med skolen sikkert også sat sine spor (25-50 børn samlet på et lejrsted = ikke alle kunne komme i bad samme dag), samt lange kør-selv-ferier, eller simpelthen bare en husstand hvor vandet er blevet lukket pga. manglende betaling (ja, det har jeg sgu også prøvet!), eller bare som nu, hvor vores fyr har været i stykker siden lørdag. Disse oplevelser har gennem årene gjort, at der er gået lidt pige-spejder i mig. Hvilket jeg aldrig har fortalt nogen, og som har vakt en del undren hos fx min kæreste. Jeg ar nemlig altid et kæmpe lager af vådservietter i skabene på badeværelset. Og tør-shampoo. Og især én af tingene har både Hr. B og jeg været ganske taknemmelige for, de sidste par dage, når tanken om et iskoldt bad bare har været ubærligt :-)

Tør-shampoo er dog et absolut must i hverdagen også. Jeg vasker ikke mit hår hver dag af de simple årsager at det får mit garn til at ligne en afro, samt at min hovedbund bliver voldsomt irriteret af hele tiden at få vasket fedtlaget ud. Det sidste må være almen lærdom jeg aldrig har sluppet, fra dengang jeg gik på frisørskolen (jo-jo, jeg har da en halv frisøruddannelse… det vidste I vel ikke?). Der lærte jeg bl.a også altid at vaske håret 2 gange under et bad – ud fra devisen “1. vask fjerner settingsprodukter og fedt, og 2. vask, dér bliver håret rent!”. Jeg kan endda stadig, for mit indre øje, se og høre min lære sige det der tilbage i ’99… Well, nu er den gamle lærdom givet videre til jer :-)

Nå-men, en del forskellige dry’s har været igennem mine hænder (og hår) gennem tiden. Jeg gider ikke ty til de helt dyre produkter af den simple årsag at, ja, de er for dyre. Og de billige er også ganske gode! Jeg har dog et lille (!!) lager i skabet af de seneste dry’s som jeg har købt, som jeg gerne lige vil fortælle lidt om:

Schwarzkopf Got2be rockin’ it har været min favorit det seneste års tid. Den er ganske udmærket til formålet, men ligger prismæssigt måske i den dyre ende af den billige kategori (gav det mening?). Den er ganske nem at arbejde med, duften er fortræffelig, og den efterlader ikke den der fedtede fornemmelse man godt kan få, hvis man putter for meget i. Ulempen er dog at den derimod godt kan give ‘hvide baner’ som ses ret tydeligt i mit lyse hår – så jeg vil nok ikke anbefale den til brunetter og derover, hvis I er relativt rundhåndede med brugen af disse typer shampoo!

L’oreal Studio Express refresh har jeg det absolut ikke godt med. Den lugter lidt kemisk, og laver både fedtede og hvide baner i mit fine hår. Det tørrer dog igen, men det kræver en del gennembørstninger af håret, før at man føler at det ser nogenlunde tilforladeligt ud!

Batiste Gold shimmer & Diva. Save the best for last. Absolutte favoritter! Batiste er nævnt flere steder, og da jeg fandt det på Nicehair, slog jeg til på stedet. Spicy & sensual Diva er ganske neutral, god duft og ingen hvide eller fedtede baner. Gold shimmer er jeg fuldkommen pjattet med, da den indeholder små guldpartikler som tilfører lidt shine til håret (pas på tøjet! Det lander overalt! :D). Jeg bruger den faktisk også tit i tørt, nyvasket hår, da jeg er blevet fuldkommen addicted til det goldshine – det ser så pokkers pænt ud på en solrig dag, med lidt gyldne reflekser ;-) Desuden er de knald-billige; 39,- pr. stk. Så der er ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at købe dem nu :D

Jeg ved jo ikke hvor mange af jer der bruger dry’s, men jer der gør – hvilken er jeres favorit? Hvis I ikke gør, håber jeg at have inspireret jer og måske hjulpet jer et lille stykke af vejen :-)

PS: Børsten er fra Mason Pearson, og hvis I er gået glip af dén historie, kan I finde den lige her. Og jeg kan hilse og sige, at Mr. P & jeg er blevet ganske gode venner (læs: uadskillelige) siden vores første encounter ;-) Øvelse gør mester.