Det er er mit held, at I ikke kan se mig lige nu :D Hvorfor? Fordi jeg sidder og gaber, heroppe i køkken-baren (kaffe-baren, som jeg kalder den) med en kop stærk kaffe ved siden af mig. En rigtig ‘mandags-mandag’ har det været på arbejde. Mandage er altid de travleste, men lige i dag desuden én af de mere besværlige, hvor opgaverne har væltet ned og man ikke har et øjebliks ro… til den gode side, er tiden gået stærkt! Hehe.
Jeg er træt efter weekenden. Jeg havde planlagt en rolig weekend, med lidt huslige pligter og at få taget en masse billeder til bloggen! Dén slags er nemlig ikke til i hverdagene, nu årstiden er vendt til den mørke tid – og lyset derfor ikke er der. Mine planer blev dog, i mildere grad, shot to sh*t. Jeg har med andre ord, tilbragt min weekend bag de franske dobbeltdøre – i min stue, og brugt tiden på omfattende rengøring!
Lørdag morgen bad jeg Bendtsen rykke sofaerne ud fra væggen, da jeg ville starte dagen med lige at gøre dem lidt rene, da jeg synes de nederste dele af dem, var blevet en anelse ‘grimey’ og jeg ikke rigtig vidste hvorfor… da Bendtsen fik skubbet den lille 2-personers væk fra væggen, og ind midt i stuen, måbede vi begge…. der var vand OVER alt på gulvet hvor den havde stået! Den korte forklaring vil være, at slag-regn har stået ind i et ventilations-hul på udvendige side af huset (husk at huset her er fra 1916 – der er krybekælder og alverdens løjerligheder i sådan en gammel bygning), og vandet derfor har lagt inde i kanalen og trukket op under gulvet i den vestlige ende af stuen. Det var et syn for guder… og der skulle gøres noget, pronto! Bendtsen fik den lette opgave – dække hullet udenfor. Mens jeg gik i gang med den store opgave – at få gjort rent. Well, efter at alt blev desinficeret i Rodalon, og både pudebetræk, tæpper og selv ko-skindet Jytte blev vasket, så kunne jeg jo ligeså godt få ‘indrettet mig lidt bedre’ i stuen. Hvilket vil sige, at jeg gik i ‘skattekammeret’ (jeg har et rum til alle mine fund & ‘dimserier’) for at kikke lidt på nogle genbrugsfund jeg har gjort mig, henover de seneste måneder. Det skal altid gribe om sig… både huslige opgaver, og ikke mindst det med ‘indretnings-nusseriet’. Inden jeg havde set mig om, havde næsten samtlige rum fået en ny tilføjelse et eller andet sted, i en eller anden form :D

Foreløbigt 3 af mine nye favoritter:

Jeg glemmer endnu ikke den dag, jeg fandt den gamle dreje-skive telefon nede hos Jakob. Specielt ikke da vi stod og jokede med, at det var frontløberen til SMS. Jeg gav 100kr for den, hvilket er et fund i mine øjne, da den ikke har så meget som en ridse, og stod fuldkommen originalt. Jeg har dog valgt at klippe ledningen af den (lidt pinefuldt, men nødvendigt), og nu står den dér på bordet mellem sofaerne, og giver en eller anden forunderlig 70-er vibe fra sig… jeg er vild med den!

Ginge-vægten fandt jeg for et par weekender siden, i Guld&Rod i Aalborg. Jeg havde egentlig antennerne ude efter en lidt tilsvarende model, men da jeg spottede denne aller-øverst oppe på en hylde, kunne jeg ikke lade være med at beundre den! Jeg kendte ikke til Ginge, og har aldrig set dem før. Jeg har dog siden erfaret, at der figurer nogle stykker af dem på facebook markedsplads, men at de har en lidt anden…. patina. Denne er i fuldkommen sublim stand kan jeg se, når jeg sammenligner med de andre jeg har set. Den står nu på mit køkkenbord, og holder så fint både avokado eller lime & ingefær… og den er fuld funktionsdygtig! Bendtsen kunne jo selvfølgelig ikke dy sig for at sammenligne alverdens ting med dén og digitalvægten… :D

Træ-æskerne fandt jeg faktisk på Instagram. Som for mig har vist sig, at være et ganske godt sted, at gøre et fund! Jeg har ellers aldrig været særligt begejstret for træ, og jeg lure-passende da også på det lot her i en dags tid, inden jeg besluttede mig for at skrive til sælger. Midt i det hele synes jeg lidt at jeg fortrød, men så varmede jeg lidt op til dem igen, da jeg fandt frem til at der nok kan bruges et par stykker til smykker eller elastikker på badeværelset, når vi engang får taget os sammen til at få en ny bordplade og vask derude (det har svævet lidt mellem B og jeg de sidste 2 år…). De var egentlig beskrevet som tobaks-dåser, så jeg troede at de bar præg af brugen… så er det jo ingen skade til, at være lidt praktisk. Men jeg endte med at sige ja tak til dem, og da sælger boede lidt udenfor Aalborg, kunne jeg passende hente min mor, og tage hende med ud på eventyr en søndag formiddag :)
Jeg blev -svært- begejstret, da jeg endelig så dåserne! De viste sig at være endnu kønnere i virkeligheden, hånd-drejede og fuldkommen rene indvendigt. Det overgik mine forventninger på kryds og tværs, og hele vejen hjem ævlede jeg begejstret et øre af min mor om fundet :D De står alle vegne rundt om i huset nu – alle 10. Og sælger har efterfølgende fortalt mig, at hun stadig har en hos hende, som jeg ikke fik med… den må jeg hellere huske at få hentet snart :D

Ironisk nok havde jeg 2 dage forinden, lige købt to lysestager af samme sælger, som jeg fik sendt hjem til mig med GLS… men dem skal I nok få at se senere ;-)