3-ingredienser ‘Cheesecake Fatbombs’ opskrift:

Antal afhænger af størrelse

400g. Philadelphia ost (ikke light-udgaven!)
2 spsk Peanutbutter (jeg bruger Green Choice, fåes i Føtex)
1 ps Kakaonibs (jeg bruger disse, fåes også i Føtex)

Philadelphia-ost og peanutbutter mixes med håndmixer eller håndkraft i en skål, til blandingen er blød.
Der kan tilsættes palmesukker eller palmesirup, stevia eller andet foretrukket sødemiddel om nødvendigt, men vær opmærksom på, at mængden af kulhydrat således også stiger – jeg bruger dog ingen sødemiddel.
Brug en teske til at fange en mængde af blandingen, og rul derefter hver kugle i kakaonibs – put de færdige bombs i en lufttæt beholder (vigtigt!), og opbevar dem på køl.

Snup en fatbomb når sukkertrangen melder sig :)

——————-

Da jeg i dag var ved at rydde op på siden (særdeleshed i kategorierne – hvor i alverden har de været i al den her tid?!), gik der en prås op for mig. Det er da et ordentligt stykke tid siden, at vi har haft en ægte foodie-talk! Eller bare en opskrift. Never the less – it’s been a hot minute!

Det er dog min skyld, bevares. Jeg er herre i eget hus. So to speak. Men med ny kæreste, flytning, ny by, ny tilværelse og alt dét dér pladder, så er mine lchf-principper gledet hen og er blevet svært mere liberale! Jeg har dog hele tiden (i hvert fald i de sidste 8-9 år) haft fokus på min sundhed. Men de sidste 1,5 år er alting bare… declined. Jeg er jo bare et menneske. Og kulhydrater (brød i særdeleshed) ligger bare i en danskers DNA. I hvert fald i mit. Det har også ramt mig, kan jeg forsikre jer om. Og her snakker vi faktisk ikke om vægt, men i generel trivsel. For jeg har godt kunne mærke det, faktisk siden nov/dec-måned… søvnen var noget rod, humøret var noget rod, vægten gik op og ned, og jeg gik og følte mig sådan lidt bitter og ude af kontrol. Faktisk har jeg nogle morgener oplevet, at vågne op med en fuldkommen irrationel vrede – over en lille-bitte bagatel, eller i ekstreme tilfælde; absolut ingenting! Og det er jo fuldkommen vanvittigt! Dennis har jo også kunne mærke det, men han har jo troet at det var ren og skær frustration over, at det ikke er lykkedes mig at finde et job endnu. Det søde menneske. Og det er det jo nok også langt hen ad vejen, men der ligger altser også mere bag. Og det er måske underligt, men det gør det ikke mindre rigtigt: jeg bliver slet og ret sejlende bims af at spise forkert. Punktum.

Om det er gluten, kulhydraterne eller uopmærksomhed på mængderne eller kombinationen, skal jeg ikke kunne sige. Og der er heller ikke plads til at eksperimentere med det på egen krop, og jeg orker heller ikke at kortlægge forløbet, men der skulle i hvert fald gøres noget. Men jeg befinder mig ægte godt på en ketogen diæt – men om det skyldes at min krop allerede er ‘programmeret’ til det efter så mange år, skal jeg være et svar skyldig. Men jeg er i hvert fald tilbage. Faktisk er jeg gået direkte på KETO for at ‘reboote’ systemet. Og dét virker. Allerede efter 3 dage, kunne jeg sove tungt og godt igennem en hel nat.

For nye læsere, eller jer som måske ikke kender LCHF-principperne og gerne vil have en uddybende forklaring, kan jeg referere til min egen post tilbage fra 2014 – den er stadig aktuel, og kan findes lige her.

De sidste 8 dage har dog været forholdsvis ‘nemme’ for mig. Forstået på den måde, at jeg ikke har haft “Keto-flu” eller andre ubehag. Kroppen glemmer heldigvis ikke så nemt, men desværre gør den søde tand det heller ikke! Indtil videre har jeg klaret mig igennem på ren og skær stædighed – jeg ved nemlig godt hvad der sker, hvis man giver efter. Jeg har spist sådan her i mange år, og har samtlige svar, erfaringer og principper på rygraden, så jeg er klar over hvad jeg er oppe imod ;) Men for ikke at skulle kæmpe for meget med mig selv (med andre ord: min egen hjernes formidable overtalelses-evner), så har jeg alligevel valgt at ty til et simpelt men effektivt hjælpemiddel i form af Fatbombs. Kommer sukkertrangen, så snupper jeg en fatbomb. Easy-peasy. Og lige pt. kommer trangen primært om aftenen – jeg har en tendens til at kede mig inde i munden omkring kl 20! Jeg har desuden valgt at bestille et kosttilskud i form af MCT olie for at holde systemet og mentaliteten i skak her i starten. Hvad fatbombs er, og hvad de gør, må I selv lige google jer frem til, men hvis nogen mangler en god opskrift med kun 3 ingredienser, så er disse cheesecake fatbombs min ultimative favorit – og lifesaver!