Jeg morer mig altid gevaldigt, når jeg ser programmer som “Boligkøb i blinde”. Hjælpeløse købere som står i deres nye hus – inden en flok håndværkere og designere har sat fod i huset – og stor-tuder i afmagt over grimme lofter, fliser og alt muligt andet. Det må helt klart være for show… for jeg har aldrig endnu set et afsnit med nogen, som faktisk er i stand til at se sig ud af problemerne! Slap nu af – it’s fixable (dammit)! Og gamle villaer rummer på nogle dystre hemmeligheder. Og toilettet i stue-etagen var et af vores. Se bare før-billederne!

Det er egentlig utroligt at jeg har ladet stå til så længe – men som så meget andet jeg kaster mig over, så regner jeg altid med, at arbejdet er en del mere omfattende. Hvilket det som oftest også viser sig at være! Men det her var dog et af de mere simple projekter – set i bakspejlet! Triggeren denne gang var, at min nabo Tulle var ovre og kikke på et andet projekt jeg også netop har færdig-gjort (det vender vi tilbage til!). Hun kikkede ind på toilettet, og kikkede derefter på mig: “Det her er jo ikke engang retro – det er jo et oldtidslevn!” udbrød hun leende! Jeg har grint af kommentaren lige siden – og piben fik da såmænd også en helt anden lyd, da hun var herovre igen, for at se hvad jeg har lavet (jeg har jo et vis ry her i byen, og jungle-trommerne spiller hurtigt her!). Svigermors reaktion var dog langt sjovere – hun var herovre for en time siden, og Dennis bad hende gå på wc. Allerede dér var det komisk – men da hun lige fik snuden indenfor, brølede hun da lige af sine lungers fulde kraft: “HOLD KÆFT HVOR ER DET FLOT DET HER!” med en sådan styrke, at jeg nær var røget ned af min taburet på kontoret! Hun ejede jo huset i 25 år, før Dennis overtog det.

Hvorfor det lige skulle have dén farve, er såmænd ikke et tilfælde! Jeg har i et stykke tid haft et par farveprøver hængende derude på væggen med hhv. ‘Deco pink’ og ‘Duft’ fra Jotun. Men et eller andet sted undervejs i min kedsomhed, faldt jeg over “Motel Makeover” på Netflix, og kunne ikke undgå at bemærke farven ‘Apricot beige’ fra Benjamin Moore. Faktisk faldt jeg så hårdt for den farve, at jeg besluttede mig for, at den skulle jeg have! Men da BM ikke forhandles i andet end Canada og USA (apparently…), så måtte jeg jo til at være kreativ! Så jeg var helt ude på the deep, dark web, for at få opdrevet en farvekode – og endte også med at finde en NCS-kode, som var et 99% match. Well… 99% er ikke godt nok til mig, men det måtte række. Så jeg skrev koden ned på en lap papir, og fandt også lige NCS-koden til Jotuns ‘Deco pink’ som en “second option” hvis alt andet fejlede ovre hos min lokale farvehandler. Men ovre hos farvehandleren, skete der noget yderst mærkværdigt! Da min fellow farvenørd tastede koden til ‘Apricot beige’ ind, dukkede ‘Deco pink’ gudhjælpemig frem! Begge sæt øjne var nær trillet ud på gulvet hos os begge – og jeg checkede febrilsk om jeg havde lavet en fejl, men nej! Det var immervæk samme kode! I shit you not! World wide og nu-er-det-fandme-alvor announcement: Apricot beige og Deco pink er et 100% match.

Well – so be it! Mine fliser på toilettet er nu Apricot beige/deco pink! Om man så foretrækker det ene eller det andet :D For det er det fede ved at male fliser: det er vanvittigt nemt! De skal blot rengøres godt og grundigt, derefter males 1 gang med hæftegrunder (fåes i Jem&Fix til ca. 150kr), og så kan man blot bruge alm. vægmaling ovenpå hæftegrunderen – and it sticks! Selve væggene over fliserne malede jeg i en knækket hvid i glans 7, og vægmalingen til fliserne blev en glans 5. Hvid oliemaling på loftet (sidste cigarkasse-loft er nu elemineret!) og gulvet fik sig også en tur med gulvmaling til formålet i glans 40 – ligeledes i samme farve som væg-fliserne :) Det har lysnet rummet så meget, at jeg jævnligt går og knalder til kontakten, fordi jeg tror nogen har glemt at slukke lyset! En yderligere bonus er, at det gamle sanitet pludselig ikke længere ser så pokkers kedeligt ud – faktisk passer det nu ganske godt til rummets nye retro-feeling – and I love it!

Om nogen har tænkt min mand ind i det her?! Jo selvfølgelig! Dennis sagde med det samme, at han er mand nok til et pudderfarvet wc! Det er så nu testet af yderligere 3 kammerater; de er enige :)

Det originale, kedelige spejl er fjernet, og erstattet med et genbrugsfund fra min kære veninde Gittas Butik Sørine

Toiletpapirholder og håndklædeknage er fra House Doctor

Friske blomster på toilettet er ren luxus! Og da gæster også benytter dette rum, så er det bare yderligere indbydende :)

Illustrationerne er fra Mouse & Pen

Nej – tændstikkerne er ikke en opfordring til rygning! Det er til gengæld et gammelt trick til at holde rummet frisk, så næste gæst ikke vader direkte ind i en mur af lugt! Prøv selv at stryge en tændstik næste gang I har været på tronen ;)

Hylden er DIY, og et af de første ting Dennis og jeg lavede sammen. Essentielle nødvendigheder. Gæster må benytte alt derpå – og skabet indeholder bind og tampax til fri afbenyttelse :)