Hold da op hvor har jeg glædet mig til netop dét øjeblik, hvor ponyerne kunne komme ind i deres nye bokse!
Og selvom det knap er små to uger siden at jeg fortalte jer om projektet, så tog det faktisk kun 4 dage fra vi startede, og til den sidste skrue var skruet fast, og det sidste lag maling var påført. Torsdag – Kristi Flyvfartsdag – hentede vi euro-pallerne, og havde egentlig planer om at vente til weekenden med at gå i gang, men det kriblede alt for meget i begge sæt hænder, så vi gik simpelthen i gang med det samme. Samme aften var trærammen skruet fast i betongulvet, og både midtersektionen og den spærrende side var ligeledes sat op og “pyntet” med lægter. Fredag fik vi lavet lågerne, og lørdag/søndag har jeg brugt tiden på at male. Søndag aften kom ponyerne så ind, og kunne indvie deres nye boliger :D Billedet øverst er fra i dag, mandag morgen omkring 06.30 – og status er, at jeg havde to morgenfriske og yderst glade ponyer i hver sin nye boks – og jeg kan se i halmen, at de begge har været nede og ligge i løbet af natten – hvilket er en yderst vigtig detalje! Yes! Projektet er godkendt!

Pony-stalden viste sig desuden at være ekstremt budgetvenlig, da jeg jo havde valgt at bygge den i paller. Og takket være vores tidligere nabo, har jeg fri adgang til gratis EU-paller, så disse kostede jo ingenting. Desuden har vi genbrugt en del træ og gamle lægter som vi selv havde stående, så det eneste der er brugt penge på, er hardware (skruer, vinkelbeslag og hængsler), en ny slagboremaskine til el (bedst til betongulvet iflg. Bendtsen), maling og et par lægter. Alt i alt har det hele stået os i små 1300kr alt incl. Og vi har selvfølgelig rendt i pendul-fart ud og ind af vores lokale Jem & Fix! For at det ikke skal være løgn, var jeg faktisk dernede 3 gange lørdag, for projektet gik jo ikke helt snorlige, da jeg ikke har kunne finde noget lignende, og vi har måtte tage tingene lidt på gefuhlen undervejs; “bør vi stille pallerne mod døren oprejst?” ja, det skærmer bedre. “Bør vi sætte en lægt der?” ja, det ser pænere ud. “Bør jeg male hele den udvendige side af boksene, i stedet for bare listerne?” Ja, det ser mere harmonisk ud. Dén dur der :D Og så er der jo de hjemmelavede navneskilte, som jeg har udarbejdet på computeren, lamineret, klippet til og hæftet på hver deres låge, bare fordi det ser kært ud :D
Overordnet set er boksene færdige. Men jeg planlægger selvfølgelig lidt pynt og praktisk finish, som fx nye hængetrug til vand og evt. en Stetson-hat og et par hestesko på væggen – jo, vores drenge skal da have det godt! ;-)