I søndags gav jeg mig for første gang i kast med et DIY-projekt som jeg længe har ønsket at prøve! Hjemmelavede duftlys!
Jeg eeeeelsker duftlys – men ikke alle! Jeg er – indrømmet – lettere fanatisk når det vedrører dufte i hjemmet, men samtidig uhyr sensitiv på området – fx kan jeg få kvalme af at gå gennem Ikeas lysafdeling – deres vaniljeduft er simpelthen den værste i verden! Adr! Duften skal være blid og diskret, og der skal kun være 1 tændt af gangen. Som et frisk pust. Intet andet.
Derfor havde jeg anskaffet mig et par kg. paraffin voks og nogle væger på fod. Æteriske olier har jeg altid stående til forskellige formål – duftpinde er en favorit, og en lille dråbe lavendel på hovedpuden får mig til at sove roligt i stressede perioder, og pebermynte er genialt i en ansigtssauna :)

Og således gik undertegnede i gang med en mindre duftlys-produktion, som viste sig at være uhyre nemt! Smelt voks, sæt væge i glas, hæld voks over, hæld æterisk olie i, lad tørre – repeat! Ikke længe efter duftede hele køkkenet af alverdens lækkerier, og alle lys blev sat til tørre i vindueskarmen <3

Min mini-produktion af duftlys inkluderer følgende dufte/kombinationer:

Lavendel + Ylang-ylang (til soveværelset)
Rose + vanilje (til stuen)
Pebermynte (til kontoret)
Fyrrenåle (til pejsestuen)
Lemongrass (kan bruges i hele huset)

Glassene jeg brugte er straight up recycling fra gamle, afbrændte duftlys + et par alm. stager. Ydermere erfarede jeg at de infame, små stumper der altid er tilbage fra høje stearinlys, sagtens kan smeltes med paraffin-voksen – vægstumper kan nemt pilles op af den varme voks med en gaffel! Så nu har jeg simpelthen en pose stående i skuffen til lysrester – jeg går helt klart ind for genanvendelse :D

Jeg kunne ikke finde nogen information om, hvor meget olie der egentlig skal til, før at det ‘virker’ – men jeg erfarede selv at der faktisk skal bruges ret meget, særligt hvis man, som jeg, blander to dufte! Specielt ved Lavendel + ylang-ylang skulle blandingsforholdet afpasses temmelig meget, da den ene duft hurtigt ‘overtager’ den anden. Og til duftlys i mine størrelser med 1 duft, skal man regne med ca. 5 ml af en 10ml. æterisk olie for at få en diskret duft! Ved duftolie skal der bruges et par dråber yderligere, hvis det er en ‘mild’ duft der bruges. Bare et lille fif herfra :)

Et vanvittigt hyggeligt søndags-projekt som helt klart skal gentages, når lysene skal fyldes op igen! Og jeg ved bare at jeg bliver glad for de gemte lysrester :D