Cowboykaktus_euphorbia trigona_blondiemoments

I min planteguide kom jeg vist til at pippe lidt om, at jeg ønskede mig en mands-høj kaktus. Typisk mig, er der ikke langt fra tanke til handling! Faktisk gik der kun et par timer, før jeg fik opdrevet den her fætter! Cowboy-kaktussen på svimlende 2,30m, som Bendtsen simpelthen kun refererer til som “Bigfoot”. Fordi Bigfoot er højere end Bendtsen :D

Kaktus er faktisk en forkert betegnelse. For det er en sukkulent. Men den ligner en kaktus på så mange niveauer, at jeg også tænker på den som en kaktus.

Af alle steder, fandt jeg den på GulogGratis.dk. Vidste I at man også kan finde planter der??
Den stod for øvrigt til 1250kr, men som den inkarnerede nordjyde jeg nu engang er, måtte jeg jo prøve at handle med sælger. Heldigvis med yderst vellykket success! Bigfoot blev min for 700kr.
Faktisk havde sælger to af disse, og den anden de havde, viste sig at være moderplanten til denne. På hårrejsende 4m! I kid you not! Det var som at kikke op på Aalborgtårnet.
Pakning og transport af denne basse, gik forholdsvis smertefrit. Men det kan jeg også kun takke de 4 mænd for, som hjalp med at vikle et langt stykke gulvtæppe omkring den, og surre det fast med et reb! Derefter to mand til at bære den ud i vores trailer, som heldigvis er lang nok til at transportere sådan en størrelse her forsvarligt. Liggende, og med presenning over. Bare et lille tip ;-)

Herhjemme kunne Bendtsen og jeg selv klare resten. Vi valgte dog at fragte den ind af terrassedøren, da den alligevel skulle stå i spisestuen. Ved samme lejlighed valgte jeg desuden at ompotte den, inden vi slæbte den ind. Og herinde måtte vi trimme toppen, da den var godt 15-20cm for høj til vores loft – og vi har som sagt 230cm til loftet her i huset!

Der blev faktisk 12 aflæggere ud af det, som nu ligger til tørre så de kan blive klar til at blive pottet. De 10 af dem har jeg i øvrigt sat til salg på en lokal genbrugsgruppe på Facebook til 25kr/stk. Jamen hvorfor ikke?! Andre kan jo ligeså godt få glæde af den også! Og jeg har allerede solgt de første 5 aflæggere. De er overraskende populære :-)

Min uge har for øvrigt været en anelse travl – deraf stilheden. Stress-momentet var, at min udekat Manse endelig skulle kastreres, men om tirsdagen valgte han så lige at lave et forsvindings-nummer. Som hankatte jo typisk gør! Dog plejer han altid at komme hjem om morgenen, men vi så ikke skyggen af ham. Fredag morgen måtte vi aflyse tiden ved dyrlægen, og vi gik efterhånden i den tro, at han nok aldrig kom hjem igen. Jeg siger jer nogle skræk-scenarier jeg fik udviklet oppe på kvisten! Viste sig dog unødvendigt. Til middag kom kræet pludselig traskende henover gårdspladsen, mens jeg gik indenfor og snakkede i tlf med Bendtsen. Ikke underligt at manden blev pisse forskrækket, da jeg pludselig begyndte at brøle op midt i samtalen, da jeg fik øje på katten! XD 15 min senere var Manse proppet i en transportkasse, og var ved at blive bedøvet hos vores fantastiske dyrlæge, som for øvrigt holder til 5 min herfra – og kunne tage ham med det samme! Vi fik ham desuden øretatoveret og registreret i samme ombæring. Just in case.
Alle har det heldigvis fint nu efter omstændighederne! Og nu bliver han endelig hjemme på matriklen :D