Som bolig/interiør-blogger vil man jo bare gerne vise de pæne sider af ens liv og bolig. I ved, den pæne, ryddelige side med en masse kreative indslag, som kan inspirere andre til at forny & forbedre deres eget hjem. Man siger vi snyder jer – med de pæne billeder af ideer og arbejdsprocesser. Hvilket jeg vil mene er en lodret løgn for mit vedkommende. Jo, gu’ har jeg da støv på reolerne, men billederne er fra mit liv og mit hjem, som det ser ud lige netop i dét øjeblik billedet er taget. Med støv og lidt uorden i tæppet i baggrunden. Jeg piller ikke hårene ud af hovedet på mig selv af den årsag!
Det er heller ikke alle boligbloggere der bor i nyopførte funkis-villaer i Glostrup, og gudskelov for det (så var der jo ingen udfordring i tingene – og næsten heller ikke plads til kreative løsninger?!). Selv bor jeg jo i Nordjylland, i et stuehus fra 1916. Hvilket giver udfordringer – både på det kreative plan, men i særdeleshed også på det praktiske!

Sidste søndag kunne vi nemlig høre en underlig rislende lyd fra skabet i baggangen. Det undrede mig i et par timer, og min undren tog til, da jeg pludselig ikke have noget varmt vand i huset. Bendtsen måtte hidkaldes, og sættes på sagen. Fra mandag morgen havde jeg, udover os selv, ligeledes udlejer og en smed på sagen! Man frygtede at gulvene i både baggang og badeværelse skulle brækkes op, da der var et brud på et vandrør – ET eller andet sted i de to rum! Tirsdag havde smeden hyret en lækage-søger, og da bruddet var lokaliseret, viste skaden sig heldigvis at være yderst begrænset – faktisk til krumningen på vandrøret INDE i skabet. Så hele sidste uge gik med at have håndværkere af forskellig type, ind og ud af døren. Samt en gigantisk mandskabsvogn med toilet og bad parkeret lige udenfor mit køkkenvindue og det ene soveværelsesvindue ude i gården. Og en masse spekulationer og håndværker-jokes. Og udlejer der kom forbi hver morgen, for lige at høre det sidste nye om processen. Alt sammen ganske hyggeligt! Men sprængt vandrør? Og udsigten til at skulle møje begge klinkegulve op? Den eneste fordel ved det, ville sikkert være, at jeg endelig kunne få udskiftet de der grusomme 70’er fliser som jeg har i begge rum. Men ikke denne gang, dog. Fredag fik vi endelig varmt vand i huset igen, og jeg kunne igen på sparket alt på plads i gangen og på badeværelset. Og ‘skaden’ er nu skjult bag en skabslåge, men til gengæld har jeg næsten kik til Kina med det dybe hul derinde! Vandet har jo rendt under gulvet derude, så det skal lige tørre, siger håndværkerne. De kommer for øvrigt igen i denne uge, og lapper hullet. Og vi kan indtil videre ånde lettet op, og bare vente på at det sker igen et andet sted. For det gør det, siger de kloge. De rør der er jo ikke helt nye længere! :-)

Vi tager det som en oplevelse. Og jeg er allerede i gang med et nyt mini-projekt i stuen, som I nok snart får at se :-)