Lidt Specielt
Halsvej 153
9310 Vodskov

Tlf: 91 54 16 19

Åbningstider
Onsdag-torsdag-fredag: 12-17
Søndag: 10-14

Facebook
Instagram

Januar-udsalget er jo på sit højeste, og jeg er ret overbevist om, at de fleste af jer nok er ude og rage til jer af godterne… måske sideløbende med at få udnyttet jeres nyerhvervede fitness-medlemskab i Loop? :P “Shopping is my cardio” er jeg fristet til at citere Carrie Bradshaw aka. Sarah Jessica Parker fra SATC. Oldie but goodie.
Personligt selv afholder jeg mig bestemt heller ikke fra at blive fristet. Indrømmet. Men det er jo ikke just nogen overraskelse, at jeg begrænser mig en del fra de sædvanlige hyldevarer, der er at finde. Det må I som faste læsere af denne blog jo vide (…til hudløshed). Jeg render i andre retninger. Og nogle af jer er jo begyndt at undre jer lidt over, HVOR det egentlig er at jeg render hen! Det har indtil i dag været en yderst velbevaret hemmelighed.

Som selvudnævnt skattejæger ved jeg om nogen, hvor mange steder man skal hen og snage, for at finde det helt rigtige. Og tit aner man faktisk ikke, hvad det egentlig er man går efter – men når først man finder det, ved man pludselig, at man bare må have det. Søg og du skal finde – det er jo nærmest halvdelen af det sjove. Ud fra netop dén devise, har jeg en tendens til at gøre en sport ud af at finde de gode butikker… og som enhver anden dygtig tryllekunstner, holder jeg ligeledes kortene tæt til kroppen omkring hvor de gode sager findes… primært fordi man jo inderst inde er lidt bange for, at alle andre render med sagerne før én selv. Jep – det er utopi på højeste plan. Men man skal jo nok også være lidt skør, for at forstå mit krøllede sind. Dog har jeg en lille formodning om, at nogen faktisk kan nikke genkendende til mit udtalelse ;)

Jeg tror dog det er på tide at åbne lidt op. Kaste lys over sagen, og træde ud af hemmelighedernes mørke skygge, so to speak. Vi har nemlig guld her på egnen. I et lille snævert hjørne af Nordjylland tæt på Vodskov, i en lille by kaldet Stae. Og selvom bynavnet i sig selv er en udfordring for nogen at udtale (og måske endda lokalisere på et kort!) så er det altser dér potten med guldet ligger. Lige midt på hovedgaden, og med det der må være Nordjyllands sjoveste blikfang i form af en opsigtsvækkende tandem-cykel i en ret så løjerlig farve! Butikken hedder “Lidt Specielt” og ejes og drives af Lisa Hedemann. Og den er nærmest gået hen og er blevet mit andet hjem. På så højt et plan, at jeg faktisk er på randen til at betragte butikkens daglige leder, Jakob, som en slags kammerat! Derfor valgte jeg denne weekend at pakke Bendtsen og mit kamera i bilen, og køre ned og snappe nogle billeder af stedet – fuldkommen impulsivt, på eget initiativ og faktisk uden Jakob og Lisas viden om mine planer. Heldigvis er Jakob en super cool fyr, og var helt med på min idé. Og det er netop det fede ved Lidt Specielt: der er plads til alt! Om man er til det skæve, det gamle, kitch, cool, klassisk, retro, antik eller bare fuldkommen gakkede gadgets – man kan finde alt her! Der er virkelig så meget ‘Alice in Wonderland’ over stedet, at jeg er fuldkommen overbevist om, at jeg pludselig en dag finder en talende kat med lilla striber under vinduesbænken, når jeg alligevel kravler rundt dernede på alle 4 for at rode efter urtepotter, metalskilte eller et antik mikroskop. Lidt Specielt har det hele. Det er på ingen måde en traditionel genbrugsbutik, men nærmere en lille tidslomme lige midt i ingenting. Udvalget er kolo-enormt og der er et konstant flow af nye varer næsten fra den ene dag til den anden – og så er der altser også bare altid en skide god handel at gøre! Et lille insider-tip: prisskiltene på varerne er ikke bare nordjyske, men så bestemt også kun vejledende! ;) Jeg har ikke selv tal på, hvor mange gange jeg er gået fra butikken med skroget fuld af varer, en klækkelig rabat i baglommen… og DK’s længste arme!

Jeg er klar over, at det ikke er jer allesammen der bor lige rundt om hjørnet. Jeg har vendt den med butikken, og jeg kan med glæde meddele, at de er villig til at sende varer, hvis I ser noget I slet ikke kan undvære :D En anden ting jeg på det kraftigste vil anbefale, er at følge Lidt Specielt på Facebook, for at have fingeren på pulsen omkring udvidede åbningstider, rabatter og selvfølgelig de nyeste varer i butikken! Og hold godt øje med videoerne – halvdelen af mine fund er gjort via disse, og man kan sagtens skrive via FB-messenger – de er vanvittig gode til at svare hurtigt :)

Og d’damer – tag bare kæresten/brormand/far/onkel/whatever-mandsperson med! Jakob er ikke bare virkelig dygtig til at fortælle jer om hver enkelt vare, han er også super hyggelig at snakke med! Mændene i jeres liv kommer ikke til at kede sig :D

Katten er ude af sækken – nu ved I hvor jeg spenderer min fritid, og finder “de’ gu’e sag’r”, som vi siger heroppe på egnen :P Jeg vil godt æde min gamle bowler på, at I også sagtens kan finde noget lidt specielt i Lidt Specielt, som I bare ikke kan undvære ;)

Kig ind – måske ses vi derinde?! I så fald don’t be a stranger – kom hen og sig hej! :D