Wow, venner… what a year! Nu jeg har siddet her og lavet en opsamling over alle årets projekter, går det pludselig op for mig, hvor meget jeg/vi har gabt over – uden at have den fjerneste anelse om, hvor omfattende alting blev! Heldigt man aldrig ved det på forhånd… mon ikke det havde været en mood-killer i sig selv!

12 måneder – 12 projekter fordelt på 9 måneder. Kan vist roligt klappe mig selv på skulderen over ikke at have ligget på den lade side, trods 1 år med arbejdsløshed. Tiden er udnyttet fornuftigt – og nogle få projekter skal gøres om, eller er omgjort. That’s how it is… man er bare nogle gange for hurtig på aftrækkeren, når en idé opstår :)
Men lad os se hvad jeg har bedrevet tiden med, med et lille tilbageblik på 2021 nu her inden året er omme :D

Januar 2021

Jeg lagde hårdt fra start allerede i Januar. Jeg havde siden nov. 20 planlagt at gøre noget ved kontoret (nu jeg alligevel kom til at skulle tilbringe en del tid derinde i forbindelse med jobsøgning), og første skridt var at få malet. Og derefter at få et nyt reol-system op. Alt det snakkede jeg om i dette indlæg.

I samme periode fik jeg en hang til alt brocante. My God, why? Jeg har senere indset, at jeg faktisk har en svaghed for gamle ting, men jeg orker ikke at skifte alt i huset ud. Så tilbage til min oprindelige stil – blandet med lidt kuriositeter :)

Februar 2021

Det lyder muligvis overfladisk, men i Februar måned gik jagten ind på et ordentligt sidde-møbel til stuen! Det var også måneden hvor jeg solgte ud af mit inventar på facebook – primært min ujævne samling af stole, som jeg har erhvervet mig og samlet gennem årene.

Jeg kunne ikke finde en god stol udfra de kriterier jeg havde, så jeg designede min egen stol hos Sofacompany, og dermed blev Otis bestilt – Matt amber velour og med ben i valnød :) Men Otis lod vente på sig – der var nemlig 2,5 måneds levering på ham!

Marts 2021

Med udsigt til bedre vejr, kom en spirrende lyst til at lave lidt om udenfor huset. Jeg startede ellers blidt ud – jeg fik nemlig ordnet først indgangspartiet, og kort efter forhaven. Vi fik aldrig snakket om den forhave sådan rigtigt, men den er – til mit forsvar – heller ikke færdig endnu! Men jeg fik ryddet ud i den, og sat lidt nyt op. Til foråret 2022 kommer der dog skred i sagerne igen – har vi lovet hinanden herhjemme :D

Fordi hvis forhaven ikke var nok, så spøgte drivhuset jo i baghaven – og det havde jeg sat mig i hovedet at jeg ville renovere! Dette fik jeg/vi ganske vist også gjort – henover 3 måneder! Jeg delte processen op i afsnit, og de kan ses her:

Drivhus-Renovering | Step 1: Malerhjerne!
Drivhus-Renovering #2 | Hylder, hækling & halvleg
Drivhus-Renovering #3 | Drivhuset på det seneste… :)
Drivhus-Renovering #4 | Nyt gulv & (2.) sidste punkt på check-listen!

Senere blev drivhuset færdigt

April 2021

Maj 2021

I Maj måned gennemgik stort set hele haven en forandring! Jeg var blevet så begejstret for have-livet at der blev anlagt flere nye bede, jeg fik plantet blomster og afprøvet en hel masse. Jeg lærte også at blæsten i Hirtshals bringer en masse sand over land, og at det ikke er særligt kønt i havens bede – så jeg fik stiftet bekendtskab med den lokale materialegård, hvor vi indkøbte en hel trailerfuld hvide sten, som kom til at pynte i alle bede i hele haven. Jeg fik endda også installeret en lille havedam, en bålplads og indkøbt nye havemøbler :)

og jeg fik malet gulvet i drivhuset:)

De efterfølgende måneder blev brugt andetsteds – udlejningshuset skulle renoveres, da lejerne havde opsagt lejemålet og efterladt huset i en stand som krævede opmærksomhed! 2 måneder skulle der gå med dette, lige i høj-sommeren. Det var ikke særlig sjovt eller nemt, men det blev gjort! Heldigvis var huset igen udlejet i August, så vi kunne vende tilbage til vores eget hus og fortsætte hvor vi slap, inden sommeren gik på hæld.

September 2021

Det milde efterår gjorde, at vi kunne fortsætte lidt endnu i haven. Jeg begyndte så småt at tænke på næste forår, og indkøbte tulipanløg som skulle lægges. Det var et mastodont-arbejde, men det blev gjort!

Samme måned begyndte jeg stille og roligt at kikke på huset indvendigt, og forberede vinterens ‘inde-projekter’. Og da Dennis alligevel skulle på kursus i 14 dage, tænkte jeg at jeg ville renovere tørrestuen i kælderen. Hold da op et arbejde, det blev! Men jeg high-fiver stadig mig selv rent mentalt over at have ordnet det – for som jeg beskrev i indlægget, så blev jeg vitterlig glad for, at jeg ikke skal ud i snevejr og tørre tøj i haven! Og til info: tørretumbleren står stadig stort set ubrugt hen ;)

Sideløbende med tørrestue-projektet, fik jeg desuden upcycled et gammel vitrineskab, som nu bliver brugt til linnedskab – og jeg er stadig glad for det!

Oktober 2021

Også slyngelstuen havde længe været en plage for mig. Så den fik ligeledes en overhaling med penslerne.

I samme måned tog jeg en beslutning om, at det nu skulle være helt slut med pre-fabrikerede jemogfix-farver, og deres begrænsede udvalg. Jeg har derfor farve-nørdet en hel del, og har siddet med næsen i adskillige farvekort. Jotun vandt. Og jeg startede med at købe 10L god maling i farven ‘Senses’ – og det er dén jeg har brugt i slyngelstuen. Den ene væg i stuen har fået samme farve. Og langsomt, men sikkert, er jeg ved at pejle mig ind på en helt ny farvepalette i hele huset.

November 2021

I November måned blev jeg sådan rigtig træt af, at huset stadig ligner en cigarkasse indvendigt, visse steder. Og med alt hvad jeg havde opnået i tørrestuen i September, blev jeg slet og ret sådan ægte arrig på alt det træfarve, som forrige ejere havde efterladt i huset – sådan noget mørkt og umoderne ski’værk! Som vi siger her i Nordjylland ;) Så forgangen fik en ordentlig overhaling! Gigarkassen blev elimineret på 2 dage. Og jeg lærte at lægge et gulvtæppe :D

I samme ombæring friskede jeg ligeledes væggene op i fordelingsgangen i stueetagen.

Efter dét, gik jagten ind på alt træværk i huset – alle vinduesrammer var træfarvede, og bevæbnet med hvid træmaling gik jeg i gang med at slette alle spor af fortiden i 50’er villaen.

December 2021

Julemåneden kom, men slog aldrig helt igennem for mit vedkommende. Og nu er den (heldigvis) snart overstået. Jeg var tidligt ude med alt, takket være god forberedelse, og da vi skulle have Dennis’ søn til jul i år, var det os pålagt at gøre bare lidt ud af det, selvom lysten ikke var særligt stor. Vi havde en fin aften – og knægten var ægte tilpas! Og allerede d. 26 om morgenen, af-julede Dennis og jeg hele huset. Og jeg stak næsen i farvekortene igen :D

Til trods for juletid, har December været startskuddet til 2 gedigne projekter, som jeg har skubbet foran mig i et helt år; kældergangen og soveværelset. Det ene er stadig en cigarkasse, og det andet er bare død deprimerende at se på – og jeg er i gang begge steder! :D
Det kommer til at tage længere tid end de andre projekter i huset, men visse ting må bare tage den tid, som ting skal tage.
I mellemtiden kan jeg dog glæde mig over, at alle vindueskarme i huset ikke længere er træfarvede – de er nemlig alle malet færdige :D

Projektliste for 2022:

…som omfatter stort set alt, som jeg ikke nåede i år! Eller rum som bare må gøres om – disse er markeret med en *

  • Kældergangen skal have en overhaling ✔️
  • Soveværelset er en ommer af format*
  • Køkkenet skal friskes op
  • …og faktisk vil jeg også gerne male køkkenskabene
  • Kontoret er en ommer* – jeg beholder dog mit reolsystem! ✔️
  • I haven skal der oprettes nye bede, og processen derude forsættes fra dette år
  • Forhaven skal gøres færdig
  • I drivhuset vil jeg skifte farve-tema
  • Og vi vil bygge en pergola! :D

I’ve got my work cut out for me. Og listen er fuldkommen uden forbehold for evt. job, Covid-19 og andre forstyrrelser – jeg kender mig selv så godt, at jeg ved at jeg nok skal få tingene gjort uanset ;) Så det er hvad I kan se frem til på bloggen her til næste år :D Jeg kan jo heller ikke nægte, at der muligvis sniger sig nogle andre projekter og DIY’s ind her og der… det har der jo med at gøre!

Indtil da, vil jeg gerne takke jer som har fulgt mig igennem 2021, og håbe på at I er blevet inspireret på en eller anden vis – eller bare har nydt at se en arbejdshest knokle i disse tider :P

Må I komme godt og sikkert ind i det nye år – vi ses i 2022!

Rigtig godt Nytår!